Собствениците на земи край Околовръстното на София пропищяха от боклуци

  • 10 юни 2013 19:50

  • 1650
  • 0
Собствениците на земи край Околовръстното на София пропищяха от боклуци
©

Собственици на земи в близост до южната дъга на околовръстния път на София ще сезират прокуратурата заради унищожаването на терените им. Според тях абсолютно незаконно върху имотите се изсипват строителни отпадъци и пръст, информира БТВ.

Проблемът на собствениците на земи в Малинова долина е започнал от 2008-а. Разказват, че при строежа на околовръстното за по-лесно изкопаната земя я докарвали на техните земи. После се случило същото с пръст от строежите на няколко големи магазина в близост.

„Това е съсипана земя. Аз ще ви кажа - Надежда и Връбница като са ги правили едно време, изсипвано е до Биримирци, в тази земя, която е на Биримирци една джанка не е поникнала от 35 години. Значи можете да си представите дали тука нещо ще поникне”, казва Иван Димитров.

Днес отново на мястото дошли камиони.

„За около десетина минути само записахме над 15-20 товарни автомобили, които идваха, насипваха, огромни автомобили от типа на гондолите, защорени по всички изисквания. Това са бивши земеделски имоти. Тук беше най-плодородната част на дървенишкото, симеоновското и драгалевското землище”, обяснява и Здравко Младенов.

От район Студентски казаха, че фирмата има разрешително да работи на част от терена.

„В случая говорим за издадени разрешения за строеж само и единствено за насипване на земни маси и то в определени терени. Всякакви действия извън тези оказани в разрешението за строеж естествено трябва да бъдат санкционирани”, допълни Димитър Дилчев - кмет на район Студентски.

Вече е започнала проверка дали разрешителното се спазва, а изхвърлянето на строителни или каквито и да е други отпадъци е забранено. Лошото е, че трудно се доказва кой е извършител.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини