Румен Иванов: МВР се обезличава

  • 10 юни 2013 07:46

  • 2373
  • 0
Румен Иванов: МВР се обезличава
©

Със закона за сливането на ГДБОП и ДАНС ние нанасяме непоправими щети на МВР. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Румен Иванов от ГЕРБ. Според него това ще бъде началото на погрома на системата.

Тази система е много консервативна. Там не трябва да се пипа на парче, както се прави в момента, а след широко обществено обсъждане. С този ход отнемаме възможността от пряк контрол от страна на гражданите, подчерта той.

Парламентарната група на ГЕРБ с поредното си излизане от пленарна зала лиши гражданите от възможността за това широко обществено обсъждане, отговори Филип Попов от Коалиция за България. Той обяви, че ще има контрол върху дейността на Държавната агенция "Национална сигурност".

Подобно сливане е заплаха за националната сигурност и подкрепям тази позицията на Цветанов, обяви Иванов. Според него даденият закон силно притеснява ЕС.

По думите му, силовите структури не трябва да бъдат използвани за политически амбиции. Но не мисля, че с тази промяна ще се постигне, както твърдят от БСП, децентрализация на власт, коментира депутатът от ГЕРБ. Те бързат толкова много да направят две паралелни МВР-та, за да сложат свой удобен председател на ДАНС. Така в лицето на Държавната агенция "Национална сигурност" се създава гестапо, една политическа полиция, обяви той и допълни, че ще последва погром на тези служби. Според него МВР се обезличава до орган, който ще се бори с битовата престъпност.

Последвайте канала на

2373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини