В Кюстендил започват масови проверки на черешопроизводителите

  • 05 юни 2013 10:35

  • 1380
  • 1
В Кюстендил започват масови проверки на черешопроизводителите
©

Ще проверяваме под лупа организацията на прибиране на череши, наемането на работници и провеждането на инструктажи на берачите.

Това казаха трудовите инспектори в Кюстендил. Ревизиите са част от стартиращата кампания “Спазване на здравословните и безопасни условия на труд в икономическите дейности “Растениевъдство” и “Животновъдство”, каза Александър Крумов, директор на отдел “Инспекция на труда” в Кюстендил, цитиран от struma. Акциите започват от средата на юни и ще продължи до края на октомври.  Проверките ще са в направления безопасност на труда, хигиена на труда, законосъобразно наемане на работещите и заплащане на труда.

Ще правим проверките сутрин преди берачите да са влезли в масивите, ще се следи дали са в изправност стълбите, с какви договори работят работниците. При констатирани нарушения ще бъдат съставяни актове като мин.глоба е 1500 лева, обясни Крумов. Съвместно с контролно-техническата инспекция ще бъдат проверявани и машинно-тракторните станции в Невестино, Шишковци, Баланово и Шатрово, където има земеделски кооперации.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димитър Георгиев

2013.08.18 | 08:53

1
Филип Епитропов- и вие от новини.бг,,,,НИКОГА ЛИ НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ ЧЕРЕШОВО ДЪРВО БЕ , НЕЩАСТНИЦИ!

Добави коментар

Водещи новини