Янкова: Девин ще има болница

  • 03 юни 2013 19:51

  • 1301
  • 1
Янкова: Девин ще има болница
© Булфото

Депутатът от партийната група на Коалиция за България Дора Янкова изрази своята увереност, че болницата в Девин отново ще отвори врати, информира БНР. "Ако я няма политиката на инат, аз съм убедена, че след като обсъдим въпроса с финансовия министър, всеки момент може да бъде дадено съгласие за сключване на договор между болницата в Девин и Здравната каса", отбеляза Янкова.

Янкова припомни, че лицензът на болницата не е отнет, а тя има забрана за сключване на договор със Здравната каса. "Това беше политика "на инат" и наказване на хората от трите общини", обясни Янкова. И уточни, че гражданите на трите общини имат нужда от лекарска помощ, затова е важно да се направи цялостен анализ на ситуацията, така може по-бързо да бъде разрешен проблемът.

"Помолих министър Андреева спешно да покани представителите на Националното сдружение на общините, да ги изслуша и да им представи своето виждане за общинските болници", отбеляза Дора Янкова.

Днес Янкова се срещна с кмета на община Девин Цветалин Пенков и с общинския съветник и председател на Общинския съвет на БСП Николай Мартинов, за да обсъдят въпроса по възстановяване на дейността на МБАЛ- Девин.

Последвайте канала на

1301 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.04 | 12:17

1
Янкова: Девин ще има болница - ЛЕЛЕ ТЯ ОБРАЗУВА МИСЪЛ КОЛКО Е УМНА СЛУЧАЙНО ДА НЕ Е КОМУНИСТКА

Добави коментар

Водещи новини