Повече от 30 години не са обновявани спортните бази в училищата

  • 03 юни 2013 16:38

  • 1045
  • 1
Повече от 30 години не са обновявани спортните бази в училищата
©

Спортните бази в училищните дворове не са обновявани повече от 30 години и не са обезопасени добре. Това са съобщили по време на работна среща с кмета на Велико Търново директорите на училищата в общината, пише БТА.

Повод за срещата стана трагичният инцидент от 1 юни, при дете загина в двора на СОУ "Вела Благоева."

По думите на кмета за цялата материална база и прилежащите територии на училищата отговорност носят директорите, защото са второстепенни разпоредители с бюджета. Панов заяви, че в двора на СОУ "Вела Благоева" футболната врата била демонтирана и изнесена извън терена и след това никой не е контролирал какво се е случило в дните след изнасянето на вратата.

Кметът назначи комисия, заедно с директорите на всички училища, която да направи подробен оглед на училищните дворове за стари и ерозирали съоръжения и опасни дървета, тъй като и по време на ваканция дворовете на училищата са предпочитано място за игра.

Участвалите в срещата директори на училищата в общината са заявили солидарност и подкрепа за колегата си Ангел Янчев, директор на СОУ "Вела Благоева", уточнява общинската администрация.

Последвайте канала на

1045 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mudov

2013.06.04 | 08:17

1
то от 30 години не са обновявани и прилежащите части на училищата нито се обезопасяват зимно време!!!

Добави коментар

Водещи новини