Манипулираха сексуалната ориентация на мишки

  • 30 май 2013 17:30

  • 3303
  • 1
Манипулираха сексуалната ориентация на мишки
©

Китайски учени за пръв път успяха да променят сексуалната ориентация на женски мишки, като им блокираха серотонина - "веществото на щастието" в мозъка им.

Според екипа на И Жао от Пекинския университет, този невротрансмитер е част от химическа верига, която определя нашите сексуални предпочитания. Когато се блокират серотониновите рецептори при женските мишки, те започват да търсят еднополови контакти.

Серотонинът е химическото вещество, което предава нервните импулси към невроните. Той играе важна роля за настроението, способността ни да усвояваме знания, за съня и за контрола на кръвоносните съдове. Серотонинът често се свързва с чувството за тревожност, с мигрените и с апетита.

Екипът учени от Пекинския университет генно модифицирал женски опитни мишки, така че да не реагират на серотонина. Те започнали да предпочитат женски сексуални партньорки, въпреки че им се предлагали и мъжки самци, разказва БТА.

Въпреки че експериментите били проведени с гризачи, серотонинът действа по същия начин и в човешкия мозък. Това означава, че той играе ключова роля в определяне на сексуалната ориентация и при хората.

Последвайте канала на

3303 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хах

2013.05.31 | 11:14

1
Тази "новина" е от преди няколко години и още тогава беше изключително съмнителна .. Казвам, за да не си помислите случайно, че сте открили топлата вода :D

Добави коментар

Водещи новини