Трайков: Няма страшно, имаме гориво за шест месеца

  • 28 юли 2011 08:18

  • 2625
  • 0
Трайков: Няма страшно, имаме гориво за шест месеца
© Булфото

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

"Когато бъдат сложени измервателните уреди, няма да има съмнения", поясни Трайков. Той уточни, че има органи, които да установят дали е имало нарушения в "Лукойл".

"Аз имам косвени начини да следя дали се спазват правата на потребителите на горива", каза министърът и поясни, че това го прави на базата на анализ за цената на горивата в другите страни от Европейския съюз.

"Щом е възможно в някакъв период от време да се стигне до понижение на цените на горивата, значи това е възможно в по - дългосрочен план", заяви Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Относно това дали ще има криза заради затварянето на "Лукойл", министърът поясни, че няма да има проблеми и добави, че на склад има горива за шест месеца.

"Лукойл" не е от решаващо значение за данъците, защото те се плащат от потребителите. Министърът заяви, че рафинерията не плаща корпоративен данък от две години, защото са на загуба.

Според Трайков рафинерията има място в бъдеще, защото осигурява много работни места.

"Не е изключено, ако е имало злоупотреба с доминиращо положение, цените на горивата да намалеят, когато това бъде преустановено", заяви Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. "Възможни са всякакви схеми, манипулации", уточни още той.

"Политиката ни е абсолютно принципна", каза министърът на икономиката".

Трайков съобщи, че все още няма заведен контраиск срещу "Атомстройекспорт".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини