Уволниха директор на гимназия в Бургас, крал пари от училището

  • 14 май 2013 20:03

  • 2174
  • 2
Уволниха директор на гимназия в Бургас, крал пари от училището
©

Директорът на Природоматематическата гимназия „Акад. Н. Обрешков“ в Бургас Станчо Славов е бил уволнен днес. Той е бил ръководител на училището десетилетия. Славов е уволнен дисциплинарно със заповед на началника на РИО-Бургас Виолета Илиева, съобщава Флагман.

Проверка в счетоводството на гимназията е установила, че години наред Славов е получавал доста по-голяма заплата от вписаното по трудовия му договор. Славов е изключил телефона си. В момента Илиева е на партийно заседание на ГЕРБ, на което се гласува кой да поеме овакантения пост на председателката на ОбС Снежина Маджарова, която стана депутат, затова нямаме нейното потвърждение. От инспектората обаче добавиха още подробности около скандала. Последният актуализиран трудов договор на Славов бил от 2009 г. и по него чисто той трябвало да взема между 840 и 870 лева. Вместо да се задоволи с тази месечна заплата, разписана от Илиева, той се разписвал във ведомостта за около 450 лева отгоре. Продължилата цели четири години злоупотреба с пари е открита преди двайсетина дни при рутинна проверка.

„Става дума за нарушение, което е продължило дълго време, директорът не можа да даде смислено обяснение – дали счетоводителката на училището е направила грешка при изчисляването още през 2009 г. и това е продължило поради нейното недоглеждане или той самият я е накарал да му надписва сумите“, коментират запознати. От Общината пратили веднага одит и действително установеното от РИО било потвърдено. „Мерзка история – този човек даде много за образованието, беше блестящ преподавател и ръководител, през всичките тези десетилетия допускаше грешки, но те не бяха в ущърб на подготовката на учениците ни. Сега ще си отиде на финалната права по най-унизителния начин – ще се прочуе като измамник“, коментират в гимназията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2174 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2013.05.20 | 08:06

2
Голема далавера!

2013.05.20 | 08:06

1
Делегираните бюджети позволяват далавери в училищата

Добави коментар

Водещи новини