Пенчев: Премиерът и президентът закъсняха с позициите си

  • 12 май 2013 19:05

  • 1411
  • 3
Пенчев: Премиерът и президентът закъсняха с позициите си
©

Случиха се две неща – първо, нямаше предизборна кампания и още по-малко имаше ден за размисъл. Надявам се днес изборите да минават нормално и най-вече да има едно нормално отчитане на резултатите”, коментира по Нова телевизия омбудсманът Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет във връзка със събитията през последните 24 часа в страната.

„Макар че живеем в един екшън, все пак живеем по правила. Имаме Конституция, имаме закони, няма военно положение и някакви природни бедствия, затова нека си спазваме законите”, призова още омбудсманът.

Той допълни, че всеки участник в изборите, който смята, че те са манипулирани, фалшифицирани или има друго законово нарушение, следва да сезира за това Конституционния съд.

Според бившия служебен премиер Ренета Инджова в предизборния период и особено през последните дни институциите са доста дискредитирани.

„Те не могат да удържат обществените настроения в степента, в която да отправят към тях необходимите послания, да внушават доверие, че са в състояние да решават проблеми в кризисна ситуация”, допълни Ренета Инджова.

Тя подчерта, че ако още вчера, 11 май, двамата големи държавници бяха излезли с позиция за случващото се, а не днес, щяло да бъде по-добре.

На същото мнение бе и омбудсманът Константин Пенчев: "Мястото на реакциите беше вчера, въпреки че е ден за размисъл. И премиерът, и президентът трябваше да излязат с мнение в събота.”

Последвайте канала на

1411 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

2013.05.12 | 22:48

3
КАК ЩЕ ДАДЪТ ИЗЯВЛЕНИЕ ПРОТИВ ГЕРБ ПОСЛЕ БОЙКО ЩЕ ИМ СКЪСА ЗАДНИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

2013.05.12 | 22:48

2
КАК ЩЕ ДАДЪТ ИЗЯВЛЕНИЕ ПРОТИВ ГЕРБ ПОСЛЕ БОЙКО ЩЕ ИМ СКЪСА ЗАДНИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013.05.12 | 21:47

1
и плевнята и райков са боклуци и са вредни за народа

Добави коментар

Водещи новини