Закопчаха двама лихвари във Враца

  • 10 май 2013 14:36

  • 1270
  • 0
Закопчаха двама лихвари във Враца
©

Служители на ГДБОП – СБОП – Враца задържаха 39-годишен мъж, занимавал се с лихварска дейност на територията на града, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на акцията е претърсен домът на С.Х., криминално проявен за кражби и измами. На място били открити и иззети 25 електронни разплащателни карти, издадени на различни хора, с придружаващите ги PIN – кодове, тефтери и списъци с имена и псевдоними на длъжници, с посочени размери на раздадените парични средства, лихва и погасителен план за връщане.

Същевременно претърсване било извършено и да друг адрес на територията на града. В дома на 33-годишната С.П. били открити 9 електронни разплащателни карти, заедно с PIN – кодове. Оттам също са иззети списъци с имена, раздадени и дължими парични средства с посочен размер, лихва и погасителен план за връщане.

В хода на разследването станало ясно, че двамата, независимо един от друг, се занимавали с незаконна лихварска дейност повече от година. Те предоставяли заеми на физически лица в нестабилно социално положение. Сумите обикновено варирали между 100 и 500 лв., с месечна лихва от около 30 процента.

Образувани са две досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 252, ал. 1 от НК под наблюдението на Окръжната прокуратура във Враца. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

1270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини