Бургас със свой параклис в памет на загиналите във войните (снимки)

  • 06 май 2013 14:01

  • 1730
  • 1
Бургас със свой параклис в памет на загиналите във войните (снимки)
© Булфото

За първи път Бургас ще има свой параклис в памет на загиналите  във войните. Идеята за градеж на параклис в памет на героите от Балканските войни 1912-1913, която обедини широката бургаска общественост, намери своята реализация.

На 6 май 2013 година - деня , в който се прекланяме пред Св. Георги и отдаваме почит към храбростта на българската армия , Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий отвори вратите на новото духовно и патриотично средище в Бургас, изградено с желанието, средствата и труда на бургазлии.

Градежът е част от националния календар за честване на юбилейната годишнина от историческите събития и е първият създаден в памет на героичната българска армия.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1730 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТНН

2015.02.05 | 17:09

1
Да, всички ние показахме почитта си към славната Българска армия, в деня на нейния празник. В отговор армията остърга последното което е останало във войнишката и раница и извади 3 стари Руски вертолета, които плахо носеха над София Българското знаме, а долу по жълтите павета набиваше крак с бойни, а не с парадни униформи една трета от нея възлизаща на внушителните 500 щика. Останалите две трети /1000 бойци/ , са в отпуск по майчинство. Как да не се възхитиш на такава военна мощ.

Добави коментар

Водещи новини