Иконата на Света Богородица в бургаския храм "Св. Св. Кирил и Методий" се е просълзила

  • 20 март 2013 12:38

  • 1972
  • 2
Иконата на Света Богородица в бургаския храм "Св. Св. Кирил и Методий" се е просълзила
© Булфото

Просълзила се е иконата на Света Богородица в бургаския храм „Св. Св. Кирил и Методий“, съобщи Отец Петър, който служи в храма. В момента иконата е изложена в импровизиран параклис в близост до църквата, където се водят богослуженията.

Сълзите са забелязани по време на преместването й от църквата в импровизирания параклис, точно преди Сирни Заговезни. „Жените, които чистят, са забелязали две сълзи. Според мен това не е на хубаво. Това е знак или заради това, че храмът се руши, или да не дава Господ, че нещо лошо ще се случи. Ние ще усилим своята молитва”, каза Отец Петър. Иконата на Света Богородица е руска. Подарена е на храма в началото на миналия век.

След началото на строежа на подземния паркинг и започналото срутване на сградата, иконите са преместени в параклиса в близост. „Надявам се да измолим Божията милост и да не ни се случва нищо лошо. Дай Боже да се вземат правилни решения, храмът да бъде възстановен в най-кратък срок”, каза още отецът.

Последвайте канала на

1972 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AHTOH-BACKOB

2013.03.21 | 10:53

2
Ste stane zemetresenie s magnituda 7,2 po rihter tsentar ste bade okolo BURGAS OT 2 DENQ SE LULEE KATO LULKA 4ERNOMORE DAJE V iSTANBUL SA OSETİLİ ZEMETRASA DNES İ V4ERA no nie balgarite sme 99% ateisti koy steni pomogne
XACAH

2013.03.21 | 10:53

1
CAMO ALLAH MOJE DA POMOGNE NA VSİ4Kİ VİARVASTİ NEZAVİSİMO OT KOYA RELİGİYA E VAJNOTO E DA ZNAES TCHE İMA GOSPOD .ALLAH TOE VSE SASTO

Добави коментар

Водещи новини