Лета: Може да се стигне до катастрофа, ако Европа се прави на лоша майка

  • 01 май 2013 20:09

  • 996
  • 0
Лета: Може да се стигне до катастрофа, ако Европа се прави на лоша майка
© Getty Images

Италианският премиер Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през предупреди днес Париж, че може да се стигне до "демократична катастрофа, ако Европа деморализира гражданите си и се прояви като лоша майка", предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Предупреждението беше отправено в Париж, където Лета беше приет от френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12.

"Трябва да покажем на гражданите, че Европа им помага. Но ако Европа деморализира гражданите си, това ще предизвика истинско демократическо бедствие", каза Лета. "Трябва да действаме така, че да координираме нашите политики за заетостта", допълни премиерът.

"Ако хората си дадат сметка, че Европа не е благоденствието, новите възможности и растежът, а е една лоша майка, това ще породи голям проблем за демокрацията, защото гражданите ще реагират срещу тази лоша майка", посочи новият италиански премиер.

"Европа трябва да помага на хората, а не да ги изнервя и потиска", допълни Лета.

Последвайте канала на

996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини