Арестувани са още трима заподозрени за атентата в Бостън (обновена)

  • 01 май 2013 18:40

  • 1833
  • 0
Арестувани са още трима заподозрени за атентата в Бостън (обновена)
©

Трима нови заподозрени са арестувани в рамките на разследването на бомбения атентат миналия месец на бостънския маратон, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Агенцията съобщава за съобщение на полицейското управление в Бостън, качено в Туитър. Полицията обаче не дава друга информация за самоличността на задържаните.

Досега следователите са идентифицирали двама заподозрени - етническите чеченци Тамерлан и Джохар Царнаеви, които според тях са поставили взривните устройства, монтирани в тенджери под налягане, на финиша на маратона на 15 април.

26-годишният Тамерлан загина при престрелка с полицията три дни по-късно, а 19-годишният му брат е държан в затворническа лечебница, след като му бяха предявени обвинения, които носят смъртно наказание или доживотен затвор.

Според вестник "Бостън глоуб", цитиран от ИТАР-ТАСС, двама от тримата нови задържани са граждани на Казахстан, а третият - на САЩ. Двама от арестуваните са били съседи по стая на Джохар Царнаев в общежитието на Масачузетския университет в Дартмут, близо до Бостън. Те са заподозрени, че са оказали помощ на Джохар и брат му Тамерлан след терористичния акт. Предявени са им федерални обвинения във възпрепятстване на правосъдието и даване на фалшиви показания.

Източник на Ройтерс от правоохранителните органи съобщи, че състудентите на Царнаев може би са изхвърлили негова раница по негова молба. Двамата казахстанци и преди са били задържани от имиграционните власти на САЩ по подозрение, че са нарушили визовите условия на престоя си, добави той при условие да не бъде цитиран поименно.

Последвайте канала на

1833 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини