Данъчните продават 13 килограма злато

  • 30 април 2013 12:34

  • 3571
  • 0
Данъчните продават 13 килограма злато
© НАП

Близо 13 кг злато пуска на търг НАП Пловдив. Наддаването ще се състои на 4-ти май, но още на 7-ми същия месец започват огледите. Те ще продължат три дни, до 9-ти май включително.

Бижутата са предимно от 14-каратово злато, като кандидат-купувачите могат да избират между голямо количество пръстени, колиета и обеци, разпределени в няколко групи. Има и няколко гривни с чистота на материала 22 карата. Всички накити са предоставени за публична продан на НАП от митническото управление в Свиленград след предотвратени опити за контрабанда през граничен пункт Капитан Андреево, в резултат на което са отнети в полза на държавата. Приходите, очаквани за бюджета от този търг, са в размер на поне 461 хиляди лева.

Още почти 27 кг златни изделия ще бъдат предложени от НАП Пловдив на търг до края на месец юни. В момента количеството се подготвя за преглед от лицензиран оценител, който трябва да установи чистота на златото и да даде първоначална цена на различните групи бижута.

Информация със снимки на накитите може да се разгледа в електронната страница на НАП в рубриката „Продажби". Към всяко съобщение за търг се публикуват срокове за оглед, за подаване на ценови предложения и документи за участие, както и телефонен номер на водещия продажбата. НАП Пловдив напомня, че в подобни търгове могат да участват само лица, притежаващи удостоверение за регистрация по Валутния закон.

Последвайте канала на

3571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини