"Пътеки от рози" ще борят войната по пътищата

  • 26 юли 2011 07:38

  • 1745
  • 1
"Пътеки от рози" ще борят войната по пътищата
© Интернет

Идеята на група млади хора, родители и отговорни граждани е да изберат по една пешеходна пътека в своя град и да оставят червено цвете на нея.

По този начин те искат да почетат паметта на загиналите на улицата деца и да кажат „стоп" на престъпното и безотговорно шофиране.

На 17 юни в Бургас момиченце на 12 години беше блъснато от кола и загина, пресичайки на пешеходна пътека. От този ден досега родителите на малката Валя оставят цветя на мястото, на което е починало детето им. Потресени от случката, няколко неправителствени организации и граждански сдружения организират инициативата "Пътека от рози срещу войната по пътищата".

Целта на организаторите е освен да бъдат поставени червени цветя на пешеходни пътеки, да бъде организирана и подписка с искания за промени в Закона по пътищата - за ефективна присъда на извършителя на деянието и за по-големи и ефективни санкции от страна на правораздавателните органи.

В София млади хора, родители и съпричастни с жертвите по пътищата в страната ще оставят червено цвете на пешеходната пътека пред Софийския университет.

Последвайте канала на

1745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sijka Georgieva

2012.08.26 | 17:18

1
Neka podkrepim kayzata . Az kato majka koqto sam izgybila sinat si po sa6tiqt nelep na4in ...podkrepqm tazi kayza. Ne moje ybijcite na decata ni da ne sa sadeni i da vodqt deloto neumi6lenno....tova trqbva da se vodi UMI6LENNO.

Добави коментар

Водещи новини