Константин Пенчев: Аз съм песимист

  • 29 април 2013 07:35

  • 1801
  • 0
Константин Пенчев: Аз съм песимист
©

Има си компетентни органи, да кажат за подслушванията, но нека тези органи да побързат. Така омбудсманът коментира пред БТВ скандала с записа на разговор между Борисов. Найденов и Кокинов.

Той заяви, че след изборите подслушванията трябва да се регламентират, независимо с каква цел се използват. Кокинов може да си подаде оставката и като прокурор изобщо и да си тръгне със съответните обечщетения. Този проблем обаче е за етичната комисия, каза Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Дали това не води до високите цени на тока, попита той. Дали не е тъкмо това, че нямаме съдебна система, демокрация, че се потъпкват човешки права... От главният прокурор не можем да очакваме нищо велико, защото той няма никакви правомощия, каза Пенчев. По казуса с подслушванията може да се очаква.

Ако гражданите не продължат протестите, монополите отново ще заемат същите позиции. Аз съм песимист. Ние трябва всеки ден да си търсим правата. Омбудсманът каза, че се надява да не изпаднем в политическа криза.

Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет призова политиците да не унищожават държавата в борбата си за повече проценти в парламента, защото изборите идват и си отиват.  Омбудсманът коментира, че не е адекватна реакцията, че който не иска да бъде подслушван сякаш крие нещо, защото записите от миналата седмица нарушават основни човешки права. По-важното обаче е, че за втори път Борисов е подслушван. Каква държава не може да си пази дори премиера?, заяви Пенчев и добави, че основен проблем на обществото е, че се подслушва бивш премиер и излизат „нелицеприятни разговори, в които са нарушение на нормите за морал и възпитание”.

Пенчев призова за бърза реакция от компетентните органи за подслушването и нарушителите на правилата да понесат отговорността си. Не може в предизборна кампания да разбереш, че частна структура подслушва правителството или всеки случа всеки, коментира някои от версиите за незаконните записи той.

Подадените жалби за съмнения в истинността на сметките за електроенергия са се увеличили в бюрото на Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет. Той обясни, че хората толкова много се съмняват във фактурите си, че питат дали шум от сватба или минаваща каруца могат да повлияят на отчитането. „Хората са така ошашавани и почват да вярват на всякакви слухове”.

Последвайте канала на

1801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини