ВСС иска бърза проверка на записите с Николай Кокинов

  • 26 април 2013 17:53

  • 1438
  • 1
ВСС иска бърза проверка на записите с Николай Кокинов
© Булфото

Висшият съдебен съвет /ВСС/ настоява за извършване на пълна и бърза проверка на автентичността и съдържанието на записите на разговор, в който се твърди, че участват градският прокурор на София Николай Кокинов. Това посочват от съвета в своя декларация, разпространена до медиите.

В медиите днес бе разпространена информация от записан разговор, за който се твърди, че е между Кокинов, бившия премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и бившия министър на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Случаят стана повод Николай Кокинов да подаде оставка. "Независимо дали записът е истински или манипулиран, той нанася тежки и непоправими вреди върху авторитета на съдебната система и на държавата", посочват от ВСС.

"Висшият съдебен съвет категорично и навременно ще изпълни правомощията си, предвидени в Конституцията и Закона за съдебната власт, за да запази независимостта и почтеността на съдебната система", пише в декларацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ot naroda

2013.04.28 | 10:29

1
nai setne,dano dojiveia da vidia ministar v zatvora

Добави коментар

Водещи новини