Строителният бранш очаква санирането да стимулира сектора

  • 26 април 2013 10:00

  • 1143
  • 5
Строителният бранш очаква санирането да стимулира сектора
©

Представители на строителния бранш смятат, че започващите проектите за саниране и действията за подобряване на енергийната ефективност на съществуващите сгради ще увеличат значително обемите на строителната индустрия в следващите години. Това съобщиха от Националния регистър за ново строителство и реконструкции.

Тенденциите през изминалата 2012 г. е към свиване на строителството, според данни за състоянието на пазара в София, Варна и Бургас за периода 2012 - 2013 г. Според бранша строителството намалява като обеми, но се използват все по-качествени материали и се търсят по-енергоефективни решения за реализацията на проектите.

Намалява общата разгъната застроена площ на започналите нови сгради. За Черноморието общото намаление е от 27 на сто. В София се отчита спад с 44 на сто през 2012 г., предаде БТА.

Първото четиримесечие на 2013 г. в София са стартирали с 4% повече квадратни метри разгъната застроена площ, спрямо последното четиримесечие на 2012 г. Отчетено е също, че строителството на близо 60 на сто от замразените строежи е възобновено през изминалата година в София. В област Бургас са обявени значителен брой нови проекти, предимно ваканционни имоти, чието изпълнение предстои през тази година.

Последвайте канала на

1143 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ади

2013.05.01 | 17:06

5
Санирането по принуда- поредния пладнешки обир на народа от хайдуците начело с р. плевнята.
Мен

2013.04.27 | 14:17

4
И защо ми е много интересно трябва да се стимулира "бранша" при положение, че той е мнооого назад в списъка с важни неща ? От къде на къде трябва хората да си дават парите на някакви обирджии които после да ги газят с джиповете си вместо да ги дадат за нови затвори, в които да ги вкарват ??? В документите на коя строителна фирма пише, че ако изпаднат в затруднение, всички останали трябва да им се притекат на помощ ? Запознайте се с фалита, дами и господа - добре дошли в реалността.
Центурион

2013.04.27 | 14:17

3
Тия фокуси некадърните бизнесмени да пълнят гушите на наш гръб със поредната държавна хранилка под предлог ,че е много модерно и така правят в ЕС и САЩ е крайно време да спрат ! Никой не може да ме накара насила да си санирам каквото и да е само и само едни хора да могат да взимат едни пари , а аз да обеднея отново после 10 или 20 години ще се разказват легенди за поредният политик който искал да помогне на страната си като принуди сънародниците си да му играят по свирката насила хубост не става !
ХА-ХА ГОЛЯМ МАЙТАП

2013.04.27 | 14:17

2
Строителният сектор могат да го стимулират със строителството на чисто нови и поне три пъти ( или повече ) по-големи ЗАТВОРИ за всички боклуци от 9 септември 1944г. до ден днешен без изключения и да си се слушат през стената и да си се пипат където си искат по дупките !
Българин

2013.04.27 | 14:17

1
Строителния бранш защо не започне да строи фамилни къщи на нормални цени,ама тогава печалбата ще е много малка.Всички така наречени бизнесмени искат инвестицията да се възвръща много бързо и с голяма печалба,а къде го има това нещо в света....

Добави коментар

Водещи новини