Ренета Инджова със скандални разкрития

  • 24 април 2013 08:57

  • 16652
  • 27
Ренета Инджова със скандални разкрития
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е запленен от една датска енергийна стратегия. Моята стратегия стои и чака шест месеца без никой да й обръща внимание. Служебният кабинет също я отхвърли и аз повече няма да я внасям.

Това каза в сутрешния блок на БТВ Ренета Инджова, директор на НСИ. Тя направи скандални разкрития за корупция в ръководената от нея институция. Не искам да занимавам хората с административни неуредици, но на нас ни пречат да работим. Ние трябва да пътуваме непрекъснато до Брюксел, защото там ни обучават и подобряваме качеството на нашата работа. Билетите ни се заплащат от Евростат, а ние плащаме само престоя на нашите служители, обясни Инджова. Миналата година по това време си счупих крака и отсъствах от работа 45 дни. През това време някой, който ме е замествал, е нарушил закона за обществените поръчки и беше сключил договор с друг доставчик на самолетните билети. Билетите до Брюксел вече се взимаха на възможно най-високите цени, независимо с коя авиокомпания се летеше до Брюксел. Имаше картелно споразумение да се купуват най-скъпите билети, разкри Инджова. Как се е случило това не знам. Аз не мога да освободя този човек, защото не съм го назначила. Той е назначен от Министерския съвет и те трябва да го освободят. Този същия човек, вместо да бъде уволнен и повече да не стъпи в държавната администрация, расте нагоре. Ресорният вицепремиер ми заяви, че няма да е демократично ако уволнят този човек. Става дума за Цветан Нанов, призна Инджова. Аз не искам да плащам заплатата на този човек и апелирам всички държавни органи да вземат мерки, призова тя. 

Инджова се оплака още, че правителството я саботира. Трябваше да бъде внесена стратегия от 2013 до 2017 година на националната статистика, но на последното заседание на кабинета вицепремиерът я е внесъл със забележки, с което на практика я е оттеглил. Сега Европа знае, че влизаме в стратегически период без стратегия, изтъкна Инджова. Тя получила уверение от служебния премиер, че ще се отнесат сериозно към проблемите на института. Въпросът бил отнесен и към Брюксел.

Инджова подчерта, че в Брюксел оценяват високо качеството и работата на института, но до няколко години него нямало да го има, защото от 4 години статистиката не е получила нито лев. Следвали и глоби от Брюксел заради неизпълнение на регламентите на Европа. А ние сме задължени да произвеждаме информация за тях, подчерта тя. Инджова беше категорична, че санкциите ще надхвърлят многократно сумата от милион и нещо годишно, от която се нуждаела статистиката и държавата можела да ги плаща. Не искам да разговарям с президент и служебен премиер. Не ме е страх, че ще ме накажат или уволнят, завърши Инджова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16652 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
sanatail

2013.07.17 | 10:17

27
Цветан Нанов е едно от най-нечистоплътните лица у нас.кариерист, службаш ,един съвременен бай ганьо.минал през целият политически спектър-сдс,ндсв,тройната коалиция.1 уникално политическо мекере-амалгама от ибрикчииство,липса на политически принципи,политически номад,сменащ своите принципи според пол.партии.хамелеон,верен лакей на всяка пол.система.това е поредният пример на пп-герб-какъв жалък подбор на кадри има,как се ценят помиярщината и декаденството.това е падението на българия,за съжаление.
egg

2013.04.25 | 23:09

2
i ako spomene6, 4e niama ni6to w ga6tite......o,k
Гюро Михайлов

2013.04.26 | 00:01

26
Цветан Цветанов не е ли човекът , който винаги е бил председател на предизборният щаб на ГЕРБ и пет пъти последователно са печелили избори??? Цветан Цветанов не разби Октопода,Наглите и Килърите- създаде нови. Цветан Цветанов не удари, а си уреди контрабандата,наркоканалите и рекета!!! Цветан Цветанов не е ли човекът, който ще има основен принос в спечелването на изборите на 12 май??? Щеше! Народът не го иска!!! Няма да има как да сменя кашоните!!! Цветан Цветанов ще е първият осъден министър!
стамбе

2013.04.25 | 23:09

3
А ти ще си първият само удавил се, в собствените си слюнки и лиги!!!То големи лъжи и манипулации, ама вече и бабите не ви вярват!!!И как така реши, че ти се народа бе АМЕБО!!!
Да си припомним

2013.04.25 | 23:10

5
Премиерът Бойко Борисов съобщава, че има забележки относно назначаването на Цветан Нанов за зам.-шеф на НСИ. "Но Ренета Инджова го предлага. Ние сме я уведомили за делата, които имаме към него, че не можем да го оттеглим. Това е нейно предложение, което предлагам да приемем. Тя, ако преценява, че може да работи - след като толкова държи на него, да работи с него, но ние сме я уведомили чрез министър Павлова по тази тема", казва премиерът.
potrebitel

2013.04.25 | 23:59

25
Правилно каза по долу един,че сега е момента да поставяме въпроси,и то неудобни,а не след изборите.Ако Бойко е казал,че Инджова си е избрала точно този заместник Цветан Нанов,защо тази сутрин тя казва,че е назначен,когато е била в болнични.Излиза,че Бойко или по голям от него го е назначил.Друга пък казва,че му уволнили любовниците,сключил договор с друга компания за по скъпи билети до Брюксел.Оттам пък искали от НСИ данни,но института няма отпуснати пари и т.н.Моля, какво да правим ние,обикновените хора,плащаме си данъците,месечните сметки и чакаме след няколко дни за Великден 1кг агнешко и козунак.Обаче някои ще си купят цяло агънце,ще летят до Брюксел в компания с любовници.Шегувам се, но все пак.
ovi

2013.04.25 | 23:36

23
Време е да се оттървем от ГЕРБ! Те източиха държавния резерв, окрадоха здравеопазването, унищожиха малкия и средния бизнес и фалираха българския народ

2013.04.25 | 23:36

24
Правилно! Никакъв ГЕРБ, мнотго по-добре е да дойдат нашите любими БСП+СДС+ДПС. Те вече са специалисти в разтрабването на държавата и имат видими успехи в тази област. Така ли бе момче? Я ми кажи за кого да гласувам. За другарката Пръмова ли - защото е честна и не е свързана с никой от тези, които разсипахте моята Родина? Или може би за Болен Сидеров? Вие на гражданка война сте готови и искате моята подкрепа. Как си го представяте да стане. Разбирам че като ви спряха кранчето ви е кофти, ама то на може да се краде бедкрай. Дойде видьов ден. Вашият партньор в кражбите - СДС отиде където му е мястото. Гответе се да го последвате. Хората ви видяха какво представлявате. Ясно е какво ви чака. На здраве!

2013.04.25 | 23:15

14
Какво плямпаш само?Много важно ли е точно това което става за вас.Не виждате ли че с всичко това нарочно се измества народният гняв от истинските неща като цената на тока,водата и храната както и ниските доходи.Защо сега като сме в предизборна кампания не се разглеждат тези неща ами се ползва недоволството на хората за постигане на повече гласове на изборите.Така ли ще разберете кой какво ще направи за подобряване на живота на хората или само след няколко месеца хората пак трябва да излизат на улицата и пак да се пилеят пари за нови избори.Кой каквото е правил като излезе съдът с решение ще ли плати а не сега да се ползва за предизборни агитации сякаш не знаем БСП защо загубиха изборите през 2009г. точно за корупции и далавери.
DA AMA NE

2013.04.25 | 23:35

21
КОЙ СИ ТЕ ДА КАЗВАШ НАРОДА КАКВО ИСКА, АЗ ИСКАМ И ЦВЕТАНОВ И БОЙКО , ЗАЩОТО НЕНАВИЖДАМ ДОГАН И СТАНИШЕВ, А БОЙКО И ЦВЕТАНОВ ИМ ОБЪРКАХА СМЕТКИТЕ.

2013.04.25 | 23:35

22
13-ти е прав. Само кръгъл идиот може да не забележи, какво се случва. Или член на ГЕРБ.
До 14

2013.04.25 | 23:17

20
Точно поради тази причина, на изборите участват и други партии, а и не е като да нямате избор г-не/г-жо. Ще Ви издам и малката тайна, че дори и партията за която ще гласуване да не спечели мнозинство, тя също играе важна роля в парламента. За жалост, ролите на някои от партиите са да се закачат за управляващите, но не забравяйте, че не всички са такива и в парламента все още има хора работещи в полза на гражданите, но за жалост прекалено малко. Точно това може да промените с гласа си, защото съм убеден, че освен да БСП и на ДПС не вярвате и на ГЕРБ и то с основание.
112

2013.04.25 | 23:11

7
Добре - но кой е този човек ,нали има име - кажи го !
сдд

2013.04.25 | 23:16

19
Казала го е. Човекът се казва Цветан Нанов.

2013.04.25 | 21:03

1
Цветан Нанев, написано е.Трябва да има повече такива хора,необвързани с политически партии,като Инжова.Обаче политиците не искат честни, а да им играят по свирката.Няма ли най после да се намери един, да работи за хората, а не против тях.
вяра

2013.04.25 | 23:16

18
Браво Ренета, браво, че имаш доблест да кажеш всички тези неща и евала, че разчисти любовниците му и подобия от там. Стискам палци и този урод да изметеш. То като го погледнеш-направо ти се повдига. хахахахха.
666

2013.04.25 | 23:11

8
Tazi otdavna e izperkala...

2013.04.25 | 23:16

17
А ти си ГЛУПАК. Като не знаеш нищо за тази изключителна жена и политик, МЪЛЧИ КРЕТЕНИО!!!
БГ

2013.04.25 | 23:15

15
На всички който я защитават да им припомня за приватизацията на SO MAT
Петров

2013.04.25 | 23:16

16
Ми припомни я! Щом го споменаваш явно материата ти е доста ясна.

2013.04.25 | 23:12

13
Изключително еродирана дама, която знае, кое как да каже, за да не бъда разбрана неправилно. България се нуждае от хора, като нея.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини