Сектата на Том Круз с финансова пирамида у нас?

  • 22 април 2013 08:50

  • 3762
  • 3
Сектата на Том Круз с финансова пирамида у нас?
©

Нова финансова пирамида работи успешно в Пловдив.

Пирамидата набира кандидати с обещанието за бърза печалба. По-подробно проучване показва, че "Save Company International", съкратено SCI странно повтаря първите три букви на непризната у нас секта на сциентолозите, към която принадлежи и холивудската звезда Том Круз, съобщи TV7.

Компанията SCI бързо набира свои последователи с обещания за големи печалби и отстъпки, твърдят хора, посещавали образователните им семинари. На принципа на мултилевъл маркетинга създателите на SCI обещават печалби срещу пазаруване със специални карти за отстъпка, които струват 50 лв. Всеки притежател на карта може да набира още последователи и печели от това, че те пазаруват. Най-добре са тези на върха на пирамидата. Срещу солидно инвестиране всеки може да стане "бизнес партньор" и да "управлява" група от хора.

Запознати твърдят, че шеф на фирмата в Пловдив е Светослав Петров, който е и глава на местна религиозна общност. В интернет за седалище е посочен адресът на Православен християнски център. Той се намира на ул. "Тракия" 57. Всеки посетител там се снима от монтираната на дървото камера, никой обаче не знае какво се случва вътре.

Дали това е секта, финансова пирамида или легална фирма, ще решат компетентните органи.

Последвайте канала на

3762 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
до коментар номер 2

2014.01.30 | 23:20

3
Колега, я питай твоя познат съботянин - ако има магазин на Златните , от който прави на ден по 200 лв чиста печалба ще работи ли в събота или ще го затвори, при положение, че активния летен сезон е 3-4 месеца? Питай го, и ще разбереш колко е вярващ. При положение, че Христос не е имал никаква собственост ми прави впечатление , че подобни хора винаги са на високи позиции, и то такива не носят никаква отговорност. И аз познавам такива хора - точно както казваш членове на тази църква са. Винаги някой трябва да им е в услуга на тях. Имам един колега - когато в събота работим - той си взема отпуска - някой трябва да свърши и неговата работа... Ами ако всички са съботяни, кой ще отиде на работа - някой, който е по прост от него. А накрая заплатата една и съща.
червилце сложи ли си рожбе, а памперс обу ли си?

2014.01.30 | 23:20

2
Имам един познат, който стана съботянин, и след като влезе в обществото на адвентистите го назначиха във ВиК - Варна. Преди да влезе в църквата беше пазач на паркинг и това е единственото, което е работил в живота си.. По- лошото е, че никога в събота не е на работа. и по този начин прецаква колегите си. Другите едва ли не са по- прости от него, и трябва да отидат да свършат и неговата работа,когато например събота е работен ден за цялата страна. Също така си взема отпуски когато има рожден ден или имен ден... Другото което забелязах е, че ползва служебния си телефон за лични цели, а иначе ти обяснява колко праведно живее и спазва божиите заповеди. Използва служебната кола за да ходи да си върши личната работа. След което ти обяснява колко важно било да се ходи в събота на служба в църквата. Няколко пъти съм го питал защо в събота ползва градски транспорт? А ако спре тока, звъни ли на енергото да ги пита защо няма ток? Ами ако хората работещи там и те са съботяни ? Така май не е много удобно - излизаш на спирката - чакаш автобус, ами шофьора и той е съботянин, няма да има автобус... Онези които карат влака, и те ако са съботянин - спират влака, чакат да мине събота, и като дойде неделя влака тръгва... Май не е много удобно така, но трябва да има кой да ти покрива гърба, докато ти спиш у вас, под предлог, че си съботянин.
4и4о

2013.04.27 | 12:45

1
Преди години пак имаше такава пирамида в София, и аз у4аствах , успях да си вьрна по голяма 4аст от сумата,в последствие се оказа 4е на вьрха и стоят доста известни хора от обществото.Нищо ново под сльнцето,като има бальци като мен ще има пирамиди.

Добави коментар

Водещи новини