Събират пари за паметник на Тодор Колев

  • 18 април 2013 17:13

  • 990
  • 1
Събират пари за паметник на Тодор Колев
©

Дарителска кампания за събиране на средства за изграждането на паметник на Тодор Колев в Шумен ще започне тази неделя в 11:00 ч. в градската градина. Това съобщиха организаторите на протестите от групата "Шумен за децата ни", които се присъединяват към инициативен комитет, който е създал страница в една от социалните мрежи с цел да бъдат събрани средства за изграждането на паметник на родения в Шумен актьор.

Тъй като едва ли някой ще се разходи до банката, за да внесе дребна сума в разкритата вече дарителска сметка за изграждането на паметника, решихме да предложим на шуменци да направят дарение на място - в градската градина, уточняват от групата "Шумен за децата ни". Организаторите поемат ангажимент да запишат имената и дарените суми, след което ще внесат събраните средства в банковата сметка на кампанията. За изрядната отчетност на акцията списъците на дарителите със съответните внесени пари, ще бъдат публикувани в групите "Да запомним Тодор Колев" и "Гражданско общество" в една от социалните мрежи в интернет и ще бъдат разпространени по медиите, допълват от групата "Шумен за децата ни".

Необходимите средства за издигането на паметника са около 50 000 лв. и ще бъдат набрани чрез дарения. Предвижда се монументът да бъде изработен от бронз или мрамор и да бъде поставен в градската градина, до известното в миналото заведение "Казиното", където Тодор Колев е работил като музикант.

Последвайте канала на

990 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.18 | 19:59

1
А за кап. Димитър Списаревски?

Добави коментар

Водещи новини