Обама обсъди ситуацията в Сирия със саудитския външен министър

  • 18 април 2013 08:50

  • 699
  • 0
Обама обсъди ситуацията в Сирия със саудитския външен министър
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият проведе преговори със саудитския външен министър Сауд ал Файсал, като това е част от серията срещи последно време с ключови партньори на САЩ в Близкия изток и района на Персийския залив, посветени на ситуацията в Сирия, предаде АФП.

Обама прекъсна срещата между принц Сауд и съветника за национална сигурност на САЩ Том Донилон в Белия дом, което е приета дипломатическа практика, имаща за цел да задоволи протокола за провеждане на срещи между лидери с различен политически ранг.

„Президентът и принц Сауд ал Файсал потвърдиха силното партньорство между САЩ и Саудитска Арабия и обсъдиха ситуацията в региона, включително конфликта в Сирия”, съобщи говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Кейтлин Хейдън.

Принцът изрази съболезнования във връзка с бомбеното нападение по време на бостънския маратон в понеделник, а Обама го помоли да предаде най-добри пожелания на саудитския крал Абдула.

Последвайте канала на

Весела Найденова
699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини