Частен съдебен изпълнител запорирал детски надбавки

  • 17 април 2013 20:42

  • 5135
  • 6
Частен съдебен изпълнител запорирал детски надбавки
©

Съдия-изпълнител е запорирал детските добавки на самотна майка от Велико Търново. Заради неплатени на време няколко вноски по ипотека, Евелина Антонова шести месец не получава 35-те лева, които са единствения сигурен доход, на който е разчитала до сега. Въпреки че няма никакви пари, жената се принудила да плати на адвокат, който да я защити от неправомерните действия на частния съдия-изпълнител.

Евелина разбрала за запора, когато решила да изтегли пари от банкомат. Твърди, че не е получавала никакво предупреждение за това.

Помъчих се да изтегля парите, апаратът казва, че има пари по банковата сметка, но не мога да ги изтегля. Влязох в банката, попитах хора, които могат да ми дадат информация, и те ми казаха, че имам запор от частен съдия изпълнител, разказа потърпевшата.

Евелина се срещнала със съдия-изпълнителя, който я уверил, че запорът може да бъде вдигнат, ако докаже, че парите са от социално подпомагане. Жената предоставила нужните документи, но въпреки това шест месеца не получавала детските.

Въпреки всичко, той ги източва. Парите от сметката на детето ми. Държавата ги дава, за да се грижа за детето ми. Макар и тая малка сума, той отне и малкото, което имаме, жалва се тя, цитирана от БНТ.

Защо шест месеца са превеждани помощи и съдия изпълнителят ги е удържал от нейната сметка? По закон, категорична съм, че няма право съдия-изпълнителят да ползва тези средства, защото се дават за гледането на нейното дете, отбеляза адвокатът на потърпевшата Жанета Димова.

Съдия-изпълнителят Виктор Георгиев обясни, че е направил запор върху банковата сметка, от която не се разбирал произходът на парите, но в момента, макар и след шест месеца, той е вдигнал запора.

Последвайте канала на

5135 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Penka Krumova

2020.06.23 | 01:54

6
здравейте и моята сметка е запорирана не сам теглила близо половин година детските вазможно ли е да ми изтеглят натрупалата се сума от банката
otvrat

2016.03.03 | 00:46

4
Ма, как ще знае откъде идват 35лв. месечно човечеца!? А ние ще си помислим, че е лош и не постъпва честно! Вече се оливат тия съдия-изпълнители, имам познати, чиито детски също са били отнемани по този начин..е мама му стара, това вече е прекалено!
ЕВЕЛИНА АНТОНОВА

2016.03.03 | 00:46

5
МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА,СЕГА ОТНОВО МИ ЗАПОРИРА СЪЩАТА СМЕТКА СЛЕД КАТО ПРЕДИ 6 ДНИ И БЕ ВДИГНАЛ ЗАПОРА РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪМ СЕ ЖАЛВАЛА ПРЕД ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КАМАРАТА НА ЧСИ И СЕГА СИГУРНО ЩЕ ИЗЧАКА ДА СЕ НАТРУПАТ ОЩЕ 6 МЕСЕЦА И ОТНОВО ДА ГИ ИЗТЕГЛИ
беден човек

2016.03.03 | 00:46

3
Такива частни съдебни изпълнители трябва да бъдат абсолютно забранени.Гласувайте за АТАКА иначе умираме
Мен

2016.03.03 | 00:45

2
Ами осъдете тоя "съдия-изпълнител" на 6 месеца без пари, покажете го по централните новини на всички телевизии, в новинарските сайтове и радиата, пък следващия нека да запорира. Този задник трябва да бъде уволнен заради некадърност и това да бъде ясно казано от неговата "организация" на ЧСИ.

2013.11.21 | 00:40

1
Могат, защото им позволяваме! В Испания искат да ги линчуват, заради две самоубийства на длъжници, а в Германия имат един съдия изпълнител по-малко, там го гръмнаха, заедно с полицайте дошли да отнемат имот!

Добави коментар

Водещи новини