Хванаха контрабандни цигари на границата

  • 16 април 2013 13:26

  • 1062
  • 0
Хванаха контрабандни цигари на границата
© Булфото

Над 1000 кутии контрабандни цигари в един ден задържаха при осем случая митническите инспектори на пункта Капитан Андреево, съобщиха от Митница - Свиленград. При единия от случаите митническите инспектори са задържали румънски гражданин в опит да пренесе 550 кутии контрабандни цигари с автобус, пътуващ от Турция за Румъния. Съдът е наложил на нарушителя условно наказание и глоба.

Нелегалните папироси са открити при щателна митническа проверка в куфарите на 30-годишния румънски гражданин. Те били укрити в двойни дъна. Освен в куфарите митническите инспектори открили цигари и в якето на нарушителя, към което той допълнително пришил хастар с оформени вътрешни джобове.

Укритите цигари са иззети и по случая е образувано бързо производство по описа на Митница - Свиленград. Призналият се за виновен румънски гражданин е сключил споразумение с прокуратурата. Осъден е да заплати пазарната стойност на цигарите - 2794 лева, наложено му е условно наказание от 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

По-рано същия ден, при проверка на товарен камион с българска регистрация митническите инспектори откриват 370 кутии цигари без акцизен бандерол, укрити на различни места в шофьорската кабина. Стоката е иззета, а на шофьора на автомобила, български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците. По този случай също е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор в Митница - Свиленград.

Последвайте канала на

1062 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини