Светът затяга мерките за сигурност заради Бостън (обновена)

  • 16 април 2013 09:14

  • 1216
  • 3
Светът затяга мерките за сигурност заради Бостън (обновена)
©

Властите на големите американски градове са готови да затегнат мерките за сигурност, предаде АП.

Властите на Лос-Анджелис, Сан Диего, Лас Вегас, Детройт, Атланта и Вашингтон. По-рано Сикрет сървис обяви, че е повишила контрола около Белия дом. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви за издадена заповед за засилено полицейско присъствие в центъра на Голямата ябълка. Градоначалникът заяви, че властите са готови да реагират бързо и адекватно при евентуален атентат. В САЩ има засилена охрана около транспортните възли, държавните институции и стадионите. Министърът на вътрешната сигурност Джанет Наполитано призова американците да проявяват бдителност и заяви, че воденото от нея ведомство е готово да окаже съдействие на разследване.

Днес вътрешният министър на Франция Манюел Валс заяви, че ще изпрати допълнителни полицейски патрули. Москва, която ще е домакин на световното първенство по лека атлетика също обяви повишаване на мерките за сигурност

Атентатът, при който в Бостън загинаха най-малко трима души, предизвика тревога и във Великобритания. В Лондон в момента тече репетиция за утрешното погребение на бившия премиер Маргарет Тачър. Мерките в Британската столица бяха засилени, но въпреки това традиционният лондонски маратон ще се проведе в неделя, както бе обявено по-рано. 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1216 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lidia

2013.07.25 | 13:47

3
Heck of a job there, it abuoestlly helps me out.
Deepak

2013.07.23 | 16:51

2
Gosh, I wish I would have had that inmforation earlier!
Abraham

2013.07.22 | 16:03

1
IJWTS wow! Why can't I think of thgins like that?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини