Скандал! Прокуратурата прикрила още през 2010 г. нарушения на CEZ, EVN и EОN

  • 10 април 2013 19:04

  • 8097
  • 50
Скандал! Прокуратурата прикрила още през 2010 г. нарушения на CEZ, EVN и EОN
©

През юли 2010 г. бившият председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев е пратил сигнал до тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Става въпрос за проверка на ЕРП-тата в периода 2005-2009 г., съобщи БТВ.

Тогава ДКЕВР са разкрили нарушения и в трите компании – те са прехвърлили всички дейности на външни фирми и така увеличавали разходите си, с които товарят сметките на клиентите. В сигнала се описва заобикалянето на Закона за обществените поръчки, чрез който се източват печалби към фирмите майки в чужбина. Установено е, че ЧЕЗ е работила като банка, като отпускали кредити на свързани фирми с лихва, която е по-ниска от определените нива.

Борис Велчев предава сигнала на ВКП, а от там възлагат проверката на Софийска градска прокуратура. Снежана Копчева от СГП обаче не образува досъдебно производство, въпреки че са събрани 12 тома, но обвинителката не открила доказателства за образуването на производството. Така на практика прокуратурата реабилитира всички провинения на ЕРП-тата.

Последвайте канала на

Novini.bg
8097 50

Свързани новини

Коментари 50

Добави коментар

2013.04.29 | 21:24

50
Много моля всички които се бориме нещо да се промени в тази държава да обърнат внимание как масово по повечето телевизии излизат платени коментатори и коментират нещата в енергийният сектор по начин който обслужва енергийната мафия.Прави впечатление как масово се говори за очаквано увеличение на тока при излишък и спиране на производствени мощности като за нещо неизбежно да се случи.Обяснява се как това увеличение щяло да се отрази и на цената на природния газ с тези си изказвания ни подготвят да свикнем с мисълта че всичко е неизбежно да се случи и нищо не зависи от нас.Тези платени коментатори говориха и за чуждите инвестиции в страната като казват и за изказване на чешкия посланик който не бил съгласен с действията на държавата срещу ЧЕЗ и че по този начин с това отношение ще изгоним чуждите инвеститори от страната.Можете ли да кажете с каква цел се правят тези предавания и се лансират разни идеи в защита на чуждестранни фирми (кръвопийци) които чрез офшорки пренасочват парите си от печалбите и вечно работят на загуба но не си отиват.До кога ще търпим да ни мачкат и да ни пият кръвта.Не мога да разбера след като има свръх производство на ел.енергия се спират мощности и тока не пада.Ако продължаваме да ги търпим всичко ще си продължи по старому.Ако нещата не потръгнат призовавам за масово изключване на домакинските уреди в домакинството за да падне още потреблението на ел.енергия за да нямат къде да я продават и да ги принудим сами да намерят изход и да намалят цените.Сега е момента и нека не оставяме платени коментатори да ни насаждат идеи че нищо не зависи от нас.И БСП и ГЕРБ са поддръжници и заедно с измисления ДКЕВР правят така че монополите да продължат с кражбата си.
качулатка

2013.04.29 | 21:23

49
Крали са ни и са си делкали паричките с олигарсите, а? Тия да ги осъдят да си ни върнат парите и да ги изгонят от България
Българийо , събуди се!!!

2013.04.28 | 09:19

48
Драги Българи докога ще търпим да бъдем ограбвани от Чехите и Австрийците и нашите пари да бъдат изнасяни от България,тея трите фирми ЧЕЗ EVN и ЕНЕРГО-ПРО това е енергийната мафия на България, това са фирми които са дошли само да ни ограбват
РИЧАРД МАРЧИНКО

2013.04.28 | 09:19

47
ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА КОМЕНТАРИТЕ ОТ FACEBOOK! ТОВА, КОЕТО СЪМ НАПИСАЛ Е САМАТА ИСТИНА! РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ПРЕГЛЕДАЙТЕ РЕКЛАМИТЕ И СЛЕД ТОВА ЩЕ МИ БЛАГОДАРИТЕ! ГАРАНТИРАМ ВИ! НЯМА ПО ЛЕСНИ ПАРИ ОТ ТЕЗИ!
Гюро Михайлов

2013.04.28 | 09:18

46
Народът решава кой да е на власт. Подоги като Костов, Кунка, Яне и сие няма да ги има в следващия парламент. Точно през тройната коалиция икономиката беше най-добре за целия преход досега.Вървеше само нагоре!!.Наляха се пари в държавата и малкия и средния бизнес започна силно да се развива ! ФАКТ Дойде БУДА -замразяване на доходите -500 000 безработни -раздаване на стотици милиони бонуси за "добре свършена работа" -плячкосване на здравната Каса и резервът Който казва,че преди 4 г. е било по-зле е глупак.
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.04.13 | 01:24

45
DA GMIQT V ZATVORITE ,DA VbRNAT PARITE NA DbRJAVATA , DA SE OTNEME VSIShKO PRIDOBITO,DORII J DINARI,MOJE DA IMAT NA BQLO MORE XOTELI,SMbRT NO PO MbShITELEN NAShIN.....
Там Им Е Мястото

2013.04.12 | 08:06

44
г-н Главен Прокурор покажете ни че във България има правосъдие осъдете тая енергийна мафия ЧЕЗ EVN ЕНЕРГО-ПРО и вкарайте на тия трите компании изпълнителните директори във Затвора
Гюро Михайлов

2013.04.12 | 08:04

43
Борисов: "Защото 17-а година така в Русия от властта на народа дойде Сталин с КГБ, в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния - Чаушеску със Секуритате".Да не забравяме, че сам ти казваше, че дойде "от властта на народа"... Същият този народ те свали. И не те иска. Не разбираш ли!? И не се опитвайте да манипулирате вота. Този път доста повече хора ще гласуват. Против вас. Против ГЕРБ. Хубаво, лошо, ясна е каква е алтернативата. Поне е смислена, за разлика от вашата.
Гюро Михайлов

2013.04.11 | 23:06

42
Цветан Цветанов постигна много в борбата с организираната престъпност- грешка. В борбата ЗА организираната престъпност. ГЕРБ е гаранция за продължаване на тази борба. Който му харесва- да го последва. Това не е моята борба.
АТАКА е алтернатива

2013.04.11 | 18:13

41
и ГЕРБ и БСП са един дол дренки, нагли, алчни тарикати. АТАКА победа !

Добави коментар

Водещи новини