Семерджиев с обвинение до няколко дни

  • 09 април 2013 06:09

  • 2980
  • 7
Семерджиев с обвинение до няколко дни
©

До десетина дни се очаква да се повдигне обвинение срещу бившия шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, съобщава „Монитор”, позовавайки се на източници.

Освен Семерджиев с обвинения може да се сдобият още няколко човека, сред които дори и заместник-министър. Имената на бъдещите клиенти на Темида обаче все още се пазят в тайна.

След съвещание в Софийската градска прокуратура вчера градският обвинител на столицата Николай Кокинов е възложил последни задачи на екипа от разследващи. Очаква се окончателните резултати да станат ясни след две седмици.

Пред „Монитор” Кокинов обясни, че за разследващите няма недосегаеми лица и няма да се поколебаят да обвинят дори министри, за които се съберат доказателства за престъпления. Градският прокурор допълни, че разследването е разпоредено да се движи в най-кратки срокове и скоро ще бъдат обявени първите резултати от него.

До момента Семерджиев беше обект на няколко проверки от страна на прокуратурата. Държавното обвинение и Националната агенция по приходите нищят имотното състояние на цялото му семейство. Освен това прокуратурата започна досъдебно производство срещу него за злоупотреба с влияние. Делото е образувано заради съмнения, че е използвал своето служебно положение, за да даде на дружеството “Проенерджи трейд” лиценз за търговия с енергия за срок от 10 години. Така той бил осигурил за фирмата противозаконна облага, което е престъпление по чл. 283 на Наказателния кодекс, предвиждащо до 3 години затвор.

Освен това в началото на месеца стана ясно, че прокуратурата е образувала 5 дела за далаверите в енергетиката. Едно от тях е за виновни длъжностни лица в ДКЕВР, които са нарушили или неизпълнили задълженията си във връзка с издаването на решение, което е внесено в комисията и веднага е прието, за един ден, без да се направят необходимите анализи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2980 7

Коментари 7

Добави коментар
Кашун

2013.04.10 | 00:07

7
А тези който са над него,тоя ще бъде изкупителната жертва а онези който дърпат конците пак ще им се размине. Докато не се дигне народа и не ги помете всичките боклуци така ще е.
Гюро Михайлов

2013.04.09 | 20:53

6
С червените ботушки потропва нова власт. Увяхнали герберушки, властта си отива от вас. Процентчета ще има, за бюлетина номер пет, а старата управа- с петнайсет отива за смет.
Гюро Михайлов

2013.04.09 | 14:03

5
Милко Калайджиев напляскал жена си, защото му изневерява и го лъже. За същата наглост герберския чалгар Боки беше свален, но продължава да обещава и очаква пак да му се вържем на честните му сини очи. Ама и той, като ментора си бай Тошо и за това послъгва. Семерджиев пък е поредният, който ще ходи на съд от бившите управляващи.Даже и тока пак щял да поскъпва. Е, каква е причината пак да гласувам за тези, които са неистинни, подсъдими и меко казано нечестни!? Не съм мазохист, съжалявам.

2013.04.09 | 13:50

4
ПЕДЕРАСТ
TNR

2013.04.09 | 13:50

3
Ако се докаже,че е престъпил законите на РБ - да бъде пуснат и линчуван от народа,чийто сметки за ел.ток излезнаха толкова големи.Ако е имало и някой над него, нека и той да бъде линчуван.Това да стане или пред НС или пред МС
o&k

2013.04.09 | 11:53

2
...а дявол под прикритие,,,

2013.04.09 | 11:53

1
Ангела не е ангел....

Добави коментар

Водещи новини