Нивото на Дунав при Лом остава високо

  • 10 април 2013 15:24

  • 1427
  • 0
Нивото на Дунав при Лом остава високо
© Булфото

Нивото на р.Дунав при Лом се е покачило с един сантиметър за последното денонощие и остава високо - 782 сантиметра над морското равнище, съобщиха от община Лом.

Местната администрация остава в готовност за действие в случай на следващо покачване нивото на реката. Въведена е втора степен на опасност "денонощно наблюдение". Екипи от общината и фирма "Напоителни системи" обхождат постоянно дигите и следят за разкъсвания на целостта им. За сега защитните съоръжения издържат и няма заливане на инфраструктура и обработваеми земи, обявиха от общинската администрация.

Високото ниво на Дунав, което се задържа вече две седмици, доведе по покачване нивата на подпочвените води. В момента през канализацията водата се връща обратно към ниски части от Лом. Заблатени са части от Дунавския парк в града, които се намират зад построената през миналата година защитна стена. Терени около брега, ползвани от пристанището, също са във вода. Няма заливане на складове и на кейове и работата в пристанището върви нормално, увери директорът му Константин Костадинов.

Последвайте канала на

1427 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини