Дунав при Видин отново тръгна нагоре

  • 09 април 2013 07:53

  • 1010
  • 1
Дунав при Видин отново тръгна нагоре
©

Нивото на река Дунав при Видин продължава да се покачва бавно. Последното измерване показва нарастване с още 3 сантиметра до 767 см.

Въпреки високите води засега няма опасност от наводнение на населени места в региона, заявиха от областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението". Засилено е наблюдението и контрола на защитните съоръжения по брега, следят се и водните обеми в язовирите, информира БНТ.

Същевременно от днес започва денонощно видеонаблюдение на река Марица. Стойностите на водата ще се следят в реално време от специалистите, дори онлайн. Въпреки падналите рекордни количества валежи в последните дни нивото на реката е далеч от критичните стойности и не създава опасност от наводнения.

51 литра на квадратен метър е падналият дъжд в Пловдив, сочат данните на метеоролозите. Валежите и топенето на снеговете по високите части се очаква да повишат и днес нивото на Марица. Дори пиковите стойности няма да достигнат 150 см, при които се обявява код "жълто". Критичното ниво е 2.50 м и към момента няма опасност от разливи и наводнения, категорични са специалистите.

От "Басейнова дирекция" - Пловдив също заявиха, че в момента няма преливащи язовири и реки в региона. Контролирано се изпуска язовир "Доспат", водите се отвеждат към язовирите "Въча" и "Цанков камък", които на този етап имат достатъчно свободен обем.

Водоемите са под денонощно наблюдение и към момента няма сигнали за залети участъци и населени места.

Последвайте канала на

Novini.bg
1010 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мислещ

2013.04.09 | 11:39

1
''Дунав при Видин'' пък снимали Русе. :D

Добави коментар

Водещи новини