Кметът на Първомай: Няма опасност от наводнения

  • 09 април 2013 07:48

  • 947
  • 0
Кметът на Първомай: Няма опасност от наводнения
©

Съвсем отговорно искам да кажа, че няма опасност от наводнения. Река Марица е под непрекъснато наблюдение. На всеки 30 минути ние проверяваме нивото. Реката се е разляла, но между дигите.

Това каза пред камерите на TV7 Ангел Папазов, кмет на Първомай. В момента няма повод за притеснение, повтори пак той. От над 10 дена "Напоителни системи" изпускат язовирите и ги следят. Със сигурност ще наблюдаваме реката, докато не си влезе в коритото. На същото мнение беше и Георги Янчев, земеделски производител, чиито земи се намират по поречието на Струма. Не съм притеснен, каза той. В момента няма опасност от наводнение.

Нищо необичайно няма в поречието на Марица. Това заяви доц. Стефан Модев, хидроинженер. Единствената ми препоръка е да се почисти устието на реката. За момента няма опасност от наводнения в цялата страна. Нямам обяснение, защо се всява паника в населението. Дигите по река Дунав са особено здрави и в прекрасно състояние. Те са строени от прекрасни инженери, категоричен беше Модев. По-голяма опасност има да прелее язовир, отколкото река. Язовирите са построени от хора и за тяхната безопасност се грижат хора, които трябва да носят отговорност. Няма причини за притеснение. Водните обекти на България са в доста добро състояние, завърши Модев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини