Три язовира във Варна преливат

  • 08 април 2013 12:43

  • 664
  • 0
Три язовира във Варна преливат
©

Три язовира във Варненско преливат през преливниците, съобщи Иван Богоев, главен експерт и ръководител на оперативното звено в Басейнова дирекция – Варна. Към момента няма възникнали аварийни ситуации, съобщава petel.

Яз. „Камчия” прелива през преливника с 13,36 кубически метра в секунда, яз. „Ясна поляна” прелива с 1,05 куб.м./сек., както и яз. „Ново Паничарево” с 0,85 куб.м/с. По думите на Богоев, тези количества не са големи и не създават аварийни ситуации. При реките няма разливи и критични нива. Няма и засегнати население места. Богоев обясни, че яз. „Камчия” се използва за питейни цели и по принцип не се изпуска, за да може да се поддържа достатъчно количество вода в него. Другите и да се изпускат е с минимално количество. Следят се всички язовири, като се спазва указанието за поддържане на некритично ниво. Има и списък с опасни водни обекти, които се проверяват постоянно, добави Богоев, като по думите му няма заплаха от наводнения в региона.

Във Варненско падналите валежи са около 15 до 20 литра на квадратен метър, само в района на язовир „Камчия” са измерени 30 литра на квадрат.

Последвайте канала на

Novini.bg
664 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини