Сдружение ще учи безработни младежи как да си намерят работа

  • 08 април 2013 10:20

  • 1444
  • 2
Сдружение ще учи безработни младежи как да си намерят работа
©

Сдружение "Ре-Акт" организира безплатни обучения за кариерно развитие за подпомагане на българските младежи в тяхната професионална реализация и стимулиране на младежко предприемачество.

Това съобщиха от сдружението. То е неправителствена организация, която развива дейност в сферата на проблемите на българската младеж и е бенефициент по Подпрограма 2 на "Национална програма за младежта". В рамките на проекта организацията ще проведе
безплатни обучения за младежи от пет града в страната - Кюстендил, Благоевград, Перник, Враца и София. Проектът "Практически форуми за професионална реализация" е предназначен за младежи в предкариерен етап и цели те да бъдат запознати с основните изисквания в процеса на търсене на работа. Цикълът обучения ще започне в Кюстендил на 23 април и Благоевград - на 25 април, а през май ще продължи в Перник, Враца и София. Участие ще може да вземе всеки на възраст между 15 и 29 години.

На 18 май, седмица след края на обучението, ще се проведе Форум-изложение "Кариера с кауза" в Софийски университет, което ще събере най-големите неправителствени организации в страната и представители на социално-отговорни фирми от частния сектор. Целта на форума е да разпространи възможностите за стажове и реализация, които предлага неправителствения сектор.

По данни на Националния статистически институт, цитирани от сдружението, през февруари тази година броят на безработните на възраст между 15-29 г. е достигнал 29,1 процента. Сред най-често срещаните причини се нареждат липса на опит и базисни практически познания сред младежите.

Последвайте канала на

БТА
1444 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.04.08 | 15:32

2
ВСЕКИ АКЪЛ ДАВА..АМА РАБОТА И ПАРИ НИКОЙ НЕ ДАВА..ВМЕСТО ДА ГИ УЧЕТЕ НА ГЛУПОСТИ,ВЗЕМЕТЕ ИМ НАМЕРЕТЕ РАБОТА...НЕЩАСТНИЦИ..АМАН С ВАШИТЕ ПРОСТАШКИ ПРОГРАМИ ЧРЕЗ КОИТО ПЕРЕТЕ ПАРИ
Стефан

2013.04.08 | 15:32

1
Ако не беше дислексик щеше да разбереш, че след обученията, ще се опитат и работа да им намерят. Сега се съсредоточи: "На 18 май, седмица след края на обучението, ще се проведе Форум-изложение "Кариера с кауза" в Софийски университет, което ще събере най-големите неправителствени организации в страната и представители на социално-отговорни фирми от частния сектор. Целта на форума е да разпространи възможностите за стажове и реализация, които предлага неправителствения сектор."

Добави коментар

Водещи новини