Хаос в земеделието

  • 01 април 2013 07:06

  • 1540
  • 2
Хаос в земеделието
©

Хаос цари в земеделието, установи новият аграрен министър проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин след по-малко от три седмици управление. Огромни са проблемите при плодовете и зеленчуците, силно са намалели животните, жалват се и тютюнджиите, каза Станков пред в. "Преса".

Ведомството му е залято от сигнали за нарушения. Масово са раздавани например пасища на хора, които нямат животни. В последните дни министърът обиколил районите на Кърджали и Смолян и се хванал за главата - има пасища, няма добитък в тях. Тежко е положението и при млекопроизводството. Ако не се вземат извънредни мерки, за да се изпълнят еврокритериите, ще бъдат ликвидирани 50 000-60 000 крави.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1540 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИНА ИВАНОВА БИВШ ЖИВОТНОВЪД

2017.10.08 | 21:19

2
Уважаеми,проф. Станков моля ВИ, проверете това правителство колко животновъди осъди в условия на криза не можахме да запазим бройките неможем да изхранваме животните започнаха да измират дадоха ми 400,00лв от генофонда,като си платих 202,00лв, по 2,00лв на бройка животно осъдиха ме и с съдебните разноски и лихвите върнах 1400,00лв като ми запорираха имушеството което притежавам,ОСЪДИХА МЕ БЕЗ ДА МЕ УВЕДОМЯТ питате ли ме как ги върнах продадох последните останали животни за да са разплатя с държавата на ,която ме изкараха длъжник,искам да кажа ,че това беше единственото ни прехранване,аз и съпругът ми сме безработни и сме на 56 год.
DO INA IVANOVA

2017.08.27 | 15:12

1
Ама докато имаше "Родопа" ти изкупуваха всичко,нали?Ти какво си мислиш,че мафията ще те допусне да им бъдеш конкурент.Ами нали,ако има 10 хиляди като теб,това са 40-50 хиляди дойни крави,отделно поне 30 хил.телета.Къде отиват те-на кино,не могат да диктуват пазара.Иначе,много съжалявам за вас,защото от родата си знам,колко тежък е труда ви.Но кой ни е виновен-никой!Мислехме,че всички ще станат фермери,чорбаджии,като в американските филми.Ама това са филми.живота при капитализма е кой-кого.Прошка няма

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини