Райков поиска експерти от ЕС за цялостна проверка на енергетиката ни

  • 27 март 2013 14:44

  • 4331
  • 21
Райков поиска експерти от ЕС за цялостна проверка на енергетиката ни
© Булфото

Служебният премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май е изразил на днешната си среща с председателя на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в очакването експерти от ЕС да подпомогнат независима цялостна международна проверка в българския енергиен сектор. Това съобщи Райков пред български журналисти.

Имам уверението на председателя Ван Ромпой, че той ще подкрепи нашето искане за международен анализ на цялата верига на ценообразуване, на целия енергиен сектор, за да можем да определим проблемите, довели до този недопустим срив, на който станаха жертва българските граждани, добави той. Двамата събеседници са разговаряли за конкретни стъпки, които трябва да бъдат предприети у нас за оздравяването на енергийния сектор, предаде БТА.

Именно от този сектор се породиха проблемите, които доведоха до основателното недоволство на българските граждани, отбеляза Райков. В отговор на въпрос той уточни, че независимият международен преглед на българската енергетика се очаква да бъде подпомогнат от генералната енергийна дирекция на Европейската комисия.

Служебният премиер определи разговора си с Ван Ромпой като много конкретен, с теми, свързани със ситуацията в България. Никой не би желал социалната криза у нас да се превърне в икономическа, или да доведе до дестабилизация на финансовата ситуация, посочи премиерът. Уверих, че България и настоящото правителство няма да поставят под въпрос финансовата стабилност, няма да предприемаме авантюристични действия, които могат да отчуждят чуждите инвеститори у нас, добави той.

Райков е засегнал темата за средствата, чрез които може да бъдат подпомогнати най-нуждаещите се хора и безработните в нашата страна, особено младежите. Съществува инициатива на ЕС за младежката заетост, много разчитаме, че България ще може да получи финансово съдействие по тази инициатива, отбеляза Райков. Той уточни, че е била обсъдена възможността онази част от европейските фондове, които нашата страна не би била в състояние да усвои до края на съответния период, да бъдат насочени към програми за младежка заетост.

Засегнахме въпроса за организирането на изборите в България. Никой няма съмнение, че те ще бъдат демократични, прозрачни и свободни, допълни служебният премиер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4331 21

Коментари 21

Добави коментар
...

2013.03.28 | 11:13

21
"Засегнахме въпроса за организирането на изборите в България. Никой няма съмнение, че те ще бъдат демократични, прозрачни и свободни, допълни служебният премиер."-- Да, никой, освен целия български народ. Особено като напишеш в Гугъл- как Герб прави избори... какви съмнения да има човек...
Волен ще ви "оздрави"...

2013.03.28 | 11:12

20
Абе тия АТАКА така здраво ще ги "провери", че ще забравят завинаги за "проверки" от ЕС, безродници...
Димитър Георгиев

2013.03.28 | 10:10

19
До 15....ами ти много точно описа България-особено вярна е втората половина
\\\\

2013.03.27 | 21:06

8
kva evropa vi goni we do 10 godini nqma da ima evropa to i sega se trese polovin evropa ot kriza i padat pravitelstva samo che mnogo stranno zatumnenie mediino ima okolo amerikanskite marici i dundee preshus metals koito ni tochat zlatoto i izobshto vsichki resursi i mnogo stranno naroda iska qdrena energetika a ne q poluchava . I da ne zabravq atentata v burgas WTF otkoga Bulgaristan stana zona za izraeloiranskite otnosheniq ???
ахахаха

2013.03.28 | 10:10

18
сигурно си някой заблуден русофил.. ЕС е копие на сащ, само че леко модифицирано.. за тва и ЕС е първа по БВП. Както САЩ не се е разпаднал, така и ЕС няма да се разпадне.. това е съюз, който подобрява единствено икономиката, и ако не си пълен глупак виж статистиките. аман от идиоти болшевици.
до 11 едно пояснение

2013.03.28 | 10:09

17
Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия на земното кълбо, владение на чужда държава.[1] Това е един от инструментите на империализма за разширяване на влиянието и териториите си. Колониите нямат независимо интернационално представителство и се управляват от малка прослойка, представители на колониализиралата територията държава. Исторически причините за възникването на колониите са разнообразни: • Находища на полезни изкопаеми и скъпоценни камъни • Плодородни земи • Човешки ресурси, евтина работна ръка, предимно роби • Стратегическо местоположение Неоколониализмът, в частност, е предоставянето на кредити и субсидии (чрез международни финансови организации) с цел подчиняване икономиката на страните, вмешателство във вътрешните им работи, организация на преврати и "революции", подклаждане на национални разногласия, спекулации с понятието демокрация, права на човека, свобода на словото и военен натиск и интервенция.

2013.03.28 | 10:09

16
Или да гледа "Евреина Зюс"--много поучителен филм.Няма да му е трудно да забележи връзка с млияниета ИМ в днешна България.
Elle

2013.03.28 | 10:09

15
Bulgaria e kolonia v momenta
съгласен

2013.03.28 | 07:24

14
Никой няма съмнение, че те ще бъдат демократични, прозрачни и свободни, допълни служебният премиер. Никой, освен мислещите българи! Герберстията е сигурна, че " ще са честни" по герберски!
kojak

2013.03.28 | 07:22

13
Политиката на Бойко Борисов и ГЕРБ в енергийната област ще бъде запомнена преди всичко с честите смени на мнения по въпроса за АЕЦ "Белене", което сложи кръст на България като надежден партньор.

2013.03.27 | 23:18

12
р.овч. и станишко и доганчо и пръмова треперят
Генчо

2013.03.27 | 22:45

11
Баш робовладелецът Ромпой ще изпрати експерти,щото той се прави на глух и и кьорав и демек не е знаел какво е надробил в България феодалът му Борисов,с когото той ката ден се прегръщаше и се тупаха по гърбовете!
Нико1

2013.03.27 | 22:44

10
завист ли усещам? защо така другарю? да не би щото Меркел и Саркози отмениха среща на Станишев? Или щото щатите отнеха визата на Р.Петков и го обвиниха че е свързан с наркотици? Или може би щот дори господаря на Станишев, Путин се отвращава от техните кражби и го остави да чака часове наред. Комунистите сте пълни идиоти и смешници, свършва вашата ера.
пфффффффф

2013.03.27 | 20:57

4
експерти от европа?? аа онази европа в която България излива голяма част от капитала си, и която до тук само ограничения и забрани е видяла?

2013.03.27 | 22:42

9
ами заминавай за съюза като не ти харесва Европа и Европйския съюз прав ти път при братушките

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини