10-метрова вълна погълна фотограф

  • 27 март 2013 11:01

  • 1611
  • 0
10-метрова вълна погълна фотограф
© Булфото

10-метрови вълни цунами заляха черноморското крайбрежие на Турция, съобщиха местни медии.

Един човек е загинал, докато е правел снимки на пристанището в гр. Буланджак. Младежът бил повлечен от голяма вълна. Издирването на спасителните екипи засега е безуспешно. Предполага се, че изчезналият младеж е студент от университета в Гиресун.

Силният щорм е парализирал живота в черноморския регион на Турция. Най-пострадали са окръзите Трабзон, Кастамону, Артвин, Ризе, Трабзон и Гиресун. Вълните са съборили десетки рибарски постройки и са преобърнали или завлекли в морето закотвените лодки, допълва “Монитор”. Десет автомобила от паркинг в близост до граничния пункт с Грузия са били унищожени.

Отнесени са и покривите на някои сгради в Източна Турция, съборени са дървета, а в Кайзери, Централна Турция, паднали отломки от сградата на болница са ранили двама души.

Лошо време, силен вятър и сняг обхванаха Балканите. Движението по пътищата в Хърватия, Босна и Херцеговина и Словения е усложнено, а на шофьорите се препоръчва да карат с повишено внимание.

Тежки зимни условия са обявени по много пътища по хърватското крайбрежие и в централната и северозападната част на страната, а за някои участъци влезе в сила забрана за движение на товарни автомобили.

Хърватските медии съобщиха, че са прекъснати много фериботни връзки с островите в Адриатическо море. В по-голямата част на Босна и Херцеговина е затруднено движението заради падналия сняг. В Словения през деня се очаква спиране на валежите от сняг и отслабване на вятъра.

Последвайте канала на

1611 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини