Жълт код в 24 области в страната

  • 22 март 2013 20:06

  • 697
  • 0
Жълт код в 24 области в страната
©

Жълт код за силен вятър и валежи в 24 области в страната.

Вятърът в Русе достигна скорост от 122 км/ч. Заради лошото време пристанищата във Варна и Видин останаха затворени.

Поривите на вятъра са стигнали до 80 км/ч. още в Шумен, Добрич и Сливен. Жълт код беше обявен още в областите Велико Търново, Пловдив, Ловеч, Кърджали, Сливен, Ямбол и Стара Загора. Вятърът и валежите бяха по-слаби само в югозападните части на страната, където през целия ден беше валиден зелен код.

Паднали ламарини, огради, билбордове, стълбове и светофарни уредби предизвика ураганният вятър в Пловдив, предаде БНТ.

Всички екипи са на крак. Взимат списък и тръгват един след друг да ги оправят. Нямаме информация за пострадали хора, което е добре наистина, заяви говорителят на Пожарна безопасност - Пловдив Георги Кунев.

Десетки бяха сигналите за останали без ток сгради от паднали по мрежата дървета. Без захранване по време на абсолвентска церемония беше и новата спортна база на Пловдивския университет.

Балкон на двуетажна сграда се срути тази нощ в центъра на Русе. Преди дни от къщата се откъртил каменният корниз, тежащ над 20 кг. Освен бурния вятър, причина за инцидента е и безотговорността на собствениците, които от години не са правили подобрения по фасадата. Кметът на града смята общината да направи ремонт със собствени средства, след което ще си търси инвестираните пари по съдебен път.

С търпението до тук. Ще действаме по закон, нищо, че Общината ще си получи парите обратно след години, но не можем да си позволим да бездействаме, коментира кметът Пламен Стоилов.

От силното морско вълнение е разрушена укрепителната стена, която предпазва бунгалата от морето в североизточната част на Поморие. Основите на стената са подкопани и има реална опасност тя да се срути. Мястото е отцепено, а експертна комисия вече е огледала района и е направила оценка на пораженията. От силния вятър и големите вълни е пострадала и една от почивните станции.

В Сливен през целия ден поривите на вятъра достигаха до 80 км/ч. Екипи на пожарната са реагирали на няколко сигнала, свързани с опасни покриви. Те са отстранили и застрашена от падане конструкция на голям хипермаркет. Има много паднали клони от дървета, но без заплаха за хората.

Последвайте канала на

697 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини