В САЩ се проведоха първите политически дебати с помощта на Twitter

  • 21 юли 2011 12:25

  • 883
  • 0
В САЩ се проведоха първите политически дебати с помощта на Twitter
©

Шест претендента за президентския пост от републиканската партия проведоха първите в историята политически дебати с помощта на социалната мрежа Twitter, пише The San Francisco Chronicle.

Дебатът продължи час и половина и е преминал в пълна тишина, отбелязва Lenta.ru.

Участие са взели Мишел Бахман, Херман Кей, Нют Гингрич, Хари Джонсън, Тадеус Маккотър и Рик Санторум. Като организатор на дебата се изявява сайтът TeaParty.net, като един от журналистите в него и бил и модератор.

Медиите и политолози оценяват днес смелостта на експерименти, като отбелязват обаче и редица сериозни недостатъци, като например, че отговорът на един от кандидатите е бил по-голям от 140 символа, а на читателите им е било трудно да следят логиката в потока от отговори при общия брой на съобщенията.

Президентските избори в САЩ ще се проведат през ноември 2012 година. Окончателните кандидати от различните партии ще станат ясни няколко месеца преди общото гласуване. Действащият президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият вече обяви намерението да се кандидатира за втори мандат.

Именно той беше първият политик, който използва изключително активно в първата си кампания социалните мрежи и интернет като цяло и с успеха си във виртуалното пространство наложи този тип агитация и сред политическите среди. От тогава досега Обама не е спирал да използва Twitter и периодично провежда разговори със свои почитатели в мрежата.

Twitter стартира през 2006 година, а в момента има аудитория около 200 000 милиона акаунта.

Последвайте канала на

Весела Найденова
883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини