Христо Стоичков: Няма свежа кръв, но аз няма да ставам политик

  • 25 март 2013 08:57

  • 4116
  • 19
Христо Стоичков: Няма свежа кръв, но аз няма да ставам политик
©

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков, който подкрепи една от протестиращите студентски формации, заяви категорично, че няма да допусне името му да бъде опетнено. Пред ТВ7 Камата сподели, че застава зад „тези деца с пълната си отговорност“.

„Христо Стоичков никога не е бил политик и няма да бъде, никога не се е заигравал с партии и няма да се заиграе. Нека на всеки бъде ясно, че аз съм безпартиен и затова си позволявам да критикувам там, където трябва. Първо бях учуден от тази покана. Затова първата ми реакция беше да изчакат няколко дни, защото искат да използват моето име за лице“, заяви Христо Стоичков.

„Едно е да копаш с мотиката цяла седмица и когато ти дадат 5 лева, си първи на митинга. Тези деца, които дойдоха при мен, имат образование, някои с повече от едно, а никога не са били чути. Няма свежа кръв, въртят се само едни и същи хора в политиката.“

„Христо Стоичков е независим, отдавна си е построил къщичката. Не е обвързан с никой и с никого в България. Това, че Христо Стоичков е рекламирал някого и е подкрепял някого, винаги съм го правил от нещо, което ме е карало вътрешно да го правя. Аз нямам охрани, аз ходя сам, ходя по улицата, ходя по градове и села и виждам каква е мизерията. Христо Стоичков никога не е бил обвързан. Защо не казахте, че съм симпатизант на СДС, на БСП, на ГЕРБ. Няма човек в тази държава, който да говори от мое име, без мое право. Аз ходя по болници, по домове за сираци, а това не се отразява. А когато съм играл мач с Бойко, се пише. Ще застана редом до тези деца, ще се съберат най-умните хора в държавата, за да могат да им дадат път, защото те се лутат. Всички протестиращи ги уважавам“, добави треньорът на Литекс.

„Вярвам, че има много честни хора в нашето общество, но когато си ограничен до 240 гласа, си ограничен и не чуваш, когато си седнал в бронирания Мерцедес. Аз нямам бизнес в България. Не ме интересуват олигарси. Никой няма прави да слага моето име там, където не му е мястото. Защото аз съм си извоювал моето име в целия свят с играта си.“

„Заставам с пълната отговорност зад тези деца. Надявам се да бъдат чути. Те ме грабнаха с това, че искат да си направят собствена кандидатура. Искам да благодаря на Дарик радио, че им дадоха тази възможност. Само това ще им кажа на тези деца, не критикувайте тези, които са били досега. Вие си работете вашата работа. Моето име няма да бъде опетнено този път, няма да го допусна“, завърши Стоичков.

Последвайте канала на

Novini.bg
4116 19

Коментари 19

Добави коментар
ГОЛ

2013.03.25 | 14:19

6
Това, че риташ хубаво топка означава, че риташ хубаво топка и нищо повече. Това не означава, че си добър треньор. Това не означава, че си добър човек. Това не означава, че разбираш от нещо друго освен от това да риташ топка. Той като футболист е изпълнявал нарежданията на своя треньор, но явно не е научил нищо от своите треньори, защото като треньор е кръгла нула. Същат кръгла нула ще е като политик.
hj

2013.03.29 | 15:17

19
Не е точно така, Ицо беше много добър футболист преди години, може и неговите сегашни приятели, на които лиже гъзовете, навремето да са били добри пожарникари, охранители на бай тошо, учители по физическо... общото при тях тримата е, че нямат грам мозък.
Mariq Koleva

2013.03.25 | 19:42

15
Гол си гол ще си останеш с простотиите срещу Стоичков.Това,че Сточков е имал например двойки като малък в у-ще,имали са двойки и най големите и богати.Аз ,ти,те -важно е сега като голям да нямаш слаби оценки.Успех,чест,съчуствие,да протегнеш ръка,да излезеш с името си-това е човечност.Другото е помия срещу успелия.

2013.03.29 | 15:17

18
Ицо,нищо не става от теб!!!
Антиматерия

2013.03.29 | 15:16

17
Ице не е зле да се излекуваш от болните си амбиции . За твое съжаление ..... освен да риташ топката май друго не можеш. Седи мирен и си харчи паричките и не ставай за смях.
Гюро Михайлов

2013.03.25 | 15:45

10
Служебният премиер Марин Райков вчера се е отдал на спа процедури в хотел Хисар СПА комплекс. Сред екстрите там е аюрведа релакс - благовонни масла капят в определена точка на челото. Снощи в Хисаря трябваше да пристигне и вътрешният министър Петя Първанова. За нея бе подготвен вицепрезидентски апартамент. Така, така, други неща трябва да лекуват челата ви, ама и това ще се случи. Може и да не е буквално, но да се подготвите за едни други процедури- раиран релакс- в една стая с Боко, Цоко..
Djado Iwan Vazov

2013.03.25 | 20:00

16
Явно клюкарската агенция нон стоп работи.Гюро,казваш''дайте да спрем купуването на гласове''Хора,които си продават гласа има в циганската махала в моето село,в съседните,в градовете,в София.Ако знаеш начин как да спреш това,моля те,не го дръж в тайна.Т.Е. не викай ''хора, дайте да спрем....''.Иначе всеки може да иска,да издава''големи тайни'' и да е...ГЮРО.
Гюро Михайлов

2013.03.25 | 19:41

14
Зад Стоичков- политически гръб. За довиждане Борисов раздал 41 млн. лева. Марин Райков: Дайте да спрем това безобразие купуването на гласове. 40-45% от бившите министри в кабинета „Борисов“ ще са кандидати за следващия парламент. ДСБ и "Единство" преговарят с трети партньор за изборите. Не може да има по-ниска цена на тока… Хора, не сме добре! Изтрещяла е държавата.Няма юнак на коня, който да ни реши всички проблеми. Пак гласувайте за Генерали, командири, ками и всякакви такива тикви!

2013.03.25 | 14:18

5
САМО ЧЕ ЗАБРАВИ КОМСУМОЛСКИТЕ ПЕДАЛИ,КОИТО ЗАЩИТАВАТ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ,НЯКОЙ ОТ КОИТО СА И ЧАСТ ОТ НЕЯ И МАНГАЛИТЕ ОТ ДПС, КОИТО СИ ГИ ШИБАТ РЕДОВНО,ТЕ СА СИ ЕДНО,ПЪК СИ И ИМ ХАРЕСВА
анализатор

2013.03.25 | 16:12

13
Преди 23 години Стоичков беше на среща с тогавашните студенти, надеждата на България, при която той изговори тази прочута фраза " Повичи ибети, по-малку учети", а сега иска да е лице на Националното представителство на студентските съвети с лидер Ангел Георгиев и да участва в изборите!!!
Гюро Михайлов

2013.03.25 | 16:11

12
Не знам, да се смея ли, да плача ли, но истината става все по очевадна- БСП се завръща!
Гюро Михайлов

2013.03.25 | 16:04

11
Всички християни празнуват днес един от най-големите празници - Благовещение. Стопаните премитат къщите и дворовете си, палят огньове, които прескачат, за да не пострадат от змийско ухапване през лятото. Поради същата причина жените не докосват игли, куки..., шлангове... С две думи: да започнем с измитането на змията, която ни изкара на улицата! И никога вече да не допускаме в политиката да се промушват през иглени уши полицаи, пожарникари и друга такава сволач. Амин!
Пурко

2013.03.25 | 15:39

9
Те извън футбола толкова си си го опетнил, че няма накъде! Май забрави, като те тресе тока на вилата, а?
Този ни мисли за балъци

2013.03.25 | 15:37

8
Най - лесно е да не си обвързан, защото си интересчия нагледали сме се на такива фурнаджииски. Земай дъщерята дим да ви нема в испания .....

Добави коментар

Водещи новини