Граждани сами асфалтират улицата си

  • 20 март 2013 15:31

  • 1037
  • 0
Граждани сами асфалтират улицата си
©

Хора в Разград започнаха сами да пълнят дупките по улицата си, след като стана ясно, че за поредна година в местния бюджет няма средства за ремонти.

Живеещите на улица „Костур" заложиха на доброволен труд, ръчна количка, две лопати и асфалтови отпадъци, за да променят поне малко към по-добро условията, при които живеят, разказва БНТ.

На няколко пъти хората на улица „Костур" са получавали обещания от кметството, че уличната настилка ще бъде ремонтирана. След като се убедили, че тези обещания няма да бъдат изпълнени, гражданите решили да се справят сами с проблема.

„Миналата година пак ги запълвахме, тази година ги запълваме втори път. Преди месец ги запълнихме, когато времето беше що-годе хубаво, сега пак ги запълваме", разказва Никола Стоянов.

За да запълнят дупките, инициаторите на акцията използват асфалт втора употреба.

„От това сметище, който има желание да си направи пред блока или в района, да дойде да си вземе, защото общината... никой няма да дойде да им направи дупките", коментира Ивелин Георгиев.

Хората смятат, че се справят с ремонта не по-зле от местната власт.

„Дори и да ги направят, ще траят месец. Сигурен съм. И този материал може да издържи месец, но поне излиза безплатно."

За около часа часа мъжете успяха да запълнят дупките по дългата около 300 метра отсечка. Оценката на първите преминали по обновената улица шофьори беше, че не е като нова магистрала, но поне не друса както преди.

Последвайте канала на

1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини