Доц. Татяна Бенишева оглавява Съвета по цени и реимбурсиране на лекарствата

  • 20 март 2013 13:48

  • 1807
  • 0
Доц. Татяна Бенишева оглавява Съвета по цени и реимбурсиране на лекарствата
©

Председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти ще бъде доц. Татяна Бенишева, съобщават от правителствената пресслужба.

По време на днешното заседание на Министерски съвет беше одобрен и Устройственият правилник на съвета, както и неговата администрация. Избран беше и ръководният му състав.

Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти е със статут на държавна комисия. Той е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването.

Работата му ще бъде да утвърждава и регистрира цените на лекарствените продукти, да включва продукти в Позитивния лекарствен списък и да утвърждава фармако-терапевтични ръководства и препоръки за алгоритми за лечение с лекарствени продукти. Освен това съветът ще бъде натоварен и с контрола върху продажбата на лекарствени продукти с утвърдени цени.

Националният съвет се състои от председател и шестима членове. Трима от тях са лекари или магистър-фармацевти, двама юристи и двама икономисти. Всички те трябва да имат най-малко петгодишен стаж по специалността.

Председателят доц. Татяна Бенишева е била заместник-председател на Комисията по цени към Министерския съвет. Освен това е била член на Комисията по Позитивен списък, а в момента е преподавател и заместник-декан при Медицинския университет в София.

Останалите членове на Националния съвет са доц. Илко Гетов, доц. Александра Савова, Мария Василева, Силвия Терезова, Боряна Видева и Димитрина Апостолова.

Последвайте канала на

1807 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини