Д-р Иван Маджаров с коментар за увеличението на лекарските заплати у нас

  • 29 май 2024 08:05

  • 2946
  • 2
Д-р Иван Маджаров с коментар за увеличението на лекарските заплати у нас
© Кадър - Нова телевизия

През 2022 година биват приети минимални заплати на болничния персонал от 1500 лева за медицинска сестра и 910 лева за санитар. Според д-р Маджаров 2/3 от болниците в страната "твърдят, че не достигат този минимум". "Заплатите не са от държавен бюджет, формират се от приходите на лечебните заведения", каза председателят на БЛС. д-р Иван Маджаров в ефира на Нова телевизия. 

"И общинските и областните болници получават допълнителни средства за достигане на минимума" и допълни, че изискването за основна заплата в настоящия момент е много трудно изпълнимо в пазарните условия.

МЗ предлага заплатите в здравния сектор да не се променят още година

Относно случаят със семейството в Монтана, което е отишло в Спешното отделение, но не е имало лекар, който да приеме детето им, д-р Маджаров каза, че в България трябва да спре да се обсъжда броя на болниците, защото "явно не всички са болници". По думите му изискването за второ ниво в педиатрията е за повече от един лекар.

Последвайте канала на

Калина Христова
2946 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Заради такива

2024.05.29 | 13:35

2
Толупи - толкова.

2024.05.29 | 11:05

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини