Снежна буря блокира десетки българи в Унгария

  • 15 март 2013 12:35

  • 1295
  • 2
Снежна буря блокира десетки българи в Унгария
©

Снежно бедствие блокира десетки българи в Унгария.

Вече втори ден основните пътни артерии към Будапеща са затрупани от преспи. Закъсалите сънародници съобщават, че горивото им е на привършване, а властите са безпомощни пред стихията. В Унгария е обявен най-високият червен код за много опасно време.

В разговор по телефона един от блокираните българи – Стоян Тонков, разказа пред БТВ, че природното бедствие е страшно, а хората не могат да се измъкнат вече втори ден.

„Свържете се с посолството! Хората нищо не могат да направят. Няма вода, няма тоалетна, няма мърдане, няма движение. Нито БТР може да дойде, нито хеликоптер,” обясни той. Според наблюденията на Тонков скоростта на вятъра е 150 км/ч.

От външното ни министерство незабавно прехвърлиха сигнала към ситуационния център за реакция при подобни кризи. Заради усложнената пътна обстановка в Европа от ведомството съветват българите, ако изпаднат в беда да търсят посолствата ни и да информират местните власти.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1295 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.25 | 11:19

2
Ох добре,че махнаха тая Павлова.Сега като дойде и у нас утре бурята,щеше да затвори Хемус и да кара колоните от Троян и Ловеч, през Враца да се прибират към София.Толкова некадърна министърка никога не сме имали!

2013.03.15 | 13:37

1
...dori stotici...avtodjambazi !!! Az li gi pratih???

Добави коментар

Водещи новини