Веселин Методиев: "Синята коалиция" приключи своята дейност

  • 14 март 2013 12:02

  • 1123
  • 2
Веселин Методиев: "Синята коалиция" приключи своята дейност
©

На следващите парламентарни избори няма да има "Синя коалиция". Тя приключи със своята дейност.

Това каза пред журналисти в парламента депутатът от "Синята коалиция" Веселин Методиев. Той коментира евентуалния бъдещ състав на новото Народно събрание. Според Методиев социологически проучвания от януари посочват, че ДСБ ще има парламентарна група в следващия парламент. „Социолозите казаха,че трябва да се изчакат протестите, за да бъдат измерени нагласите на хората. Но те, все пак, бяха проверили доверието към нас. ДСБ и „Единство” бяха събрали около 5.5% . Чакам с много голяма нетърпение каква ще е социологическата прогноза след протестите. Но това, което съм чул, е, че има едно движение на подкрепа не към БСП, а по-скоро към крайна левица и в някаква степен и към „Атака”. От друга страна имаше твърдения, че има ротация и към класически подавания вот в дясно и те са към ДСБ”, коментира Методиев. Според него министрите в служебния кабинет са десни хора.

Ваньо Шарков от "Синята коалиция заяви, че още не знае дали ще се включи в листите на предстоящите избори. По повод здравната политика на правителството той коментира: „При наличието на петима министри в здравеопазването и при наличието на четирима управители на НЗОК очевидно правителството не се справи в областта на здравеопазването. За съжаление не се приеха поправките за инкриминиране на нападенията над лекари”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1123 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Варшава

2013.03.14 | 23:22

2
Каквото и да показват проучванията, Костов не бива да участва повече в работата на парламента и управлението на държавата. Вреден е. БСП и ДПС също.
Изходът

2013.03.14 | 18:28

1
Няма по-големи демагози от комунистите ! Това са безродни престъпници и слуги на руската енергийна мафия. АТАКА също е техен инструмент за дестабилизация на страната. При тях няма грам морал ! Техните идеолози плетат конспирация след конспирация. Нали те създадоха у нас всички форми на организираната престъпност, корупцията и монополите ? И имат наглостта сега да се омешват с протестиращите против монополите и да ги подстрекават към анархия, за да яхнат отново те коня ? За да не се случи това, в бъдещия парламент трябва да има достатъчно десни политически субекти, като ДСБ и БГ (ако трябва - и в предизборна коалиция !), които да осигурят мнозинство и да бъдат експертен съюзник и коректив на ГЕРБ ! Те, а не ДПС трябва да бъдат балансьора !

Добави коментар

Водещи новини