В работната група за Топлофикация се хванаха за гушите

  • 13 март 2013 12:36

  • 1049
  • 2
В работната група за Топлофикация се хванаха за гушите
©

Скандал между представители на „Топлофикация - София”, Столична община и граждани избухна на заседанието на работната група за „Топлофикация” в Столична община.

Граждани започнаха да викат, че искат спиране на делата срещу хората за неплатени сметки на парно. Те се възпротивиха и срещу решение за недопускане на гражданите на заседания на Столичния общински съвет.

Екатерина Йорданова, която е член на постоянната комисия по финанси и бюджет и на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма, заяви, че тази работна група е трябвало да обсъжда становища, свързани с всички искания.

„Има много предложения, те са противоречиви. Нямаме категорични решения за спиране на делата все още”, каза Йорданова. Тя заяви че срокът на групата е 20 март и призова за ред на заседанието, за да се чуят мненията на юристи. Гражданите в заседанието заявиха, че Столичният общински съвет трябва да вземе решение и да възложи на „Топлофикация” да преустанови завеждане на дела.

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев заяви, че в повечето държави се плаща на равни 12-месечни вноски. „Подкрепям предложение за въвеждане на месечно таксуване”, заяви той.

Янко Петров, един от гражданите, заяви, че в Европа няма прогнозен дял на сметките. Според него съдебните дела трябва да бъдат спрени, докато не се уточнят конкретните цифри в сметките на хората. „Ако се въведе индивидуалният договор за право на едномесечно предизвестие за отказване от „Топлофикация”, олигарсите ще губят”, посочи Петров.

На вратата пред залата на заседанието в общината присъства полиция.

Последвайте канала на

1049 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.13 | 16:48

2
Толпо София" е абсолютно разбойническа фирма-общинска ,която едностранно задължава и обременява и обвързва гражданите за "Щеш-не щеш ще плащаш,защото имаш договор от мен,дори да си изключен,честна Топло дума !"

2013.03.13 | 14:56

1
Най радостното нещо което може да се случи е да фалират Топлофикациите.

Добави коментар

Водещи новини