Омбудсманът на Пловдив подкрепя волнения учител по английски

  • 11 март 2013 15:54

  • 1059
  • 1
Омбудсманът на Пловдив подкрепя волнения учител по английски
© Булфото

Омбудсманът на Пловдив Димитър Атанасов обяви, че подкрепя преподавателя по английски език Христо Данев, който загуби работата си, заради танца "Харлем шейк". Такива учители проявяват инициативност в работата си и са близо до децата, затова трябва да бъдат стимулирани, обяви позицията си омбудсманът.

Танцът „Харлем шейк" бе изпълнен в двора на хуманитарната гимназия преди две седмици и бе заснет на клип. На него се вижда, че 33-годишният учител по английски език Христо Данев и негови ученици танцуват заедно. Няколко дни по-късно учителят бе принуден да си подаде оставката под натиска на школското ръководство, което прие случилото се за пошлост.

Ученици и родители скочиха в защита на преподавателя, в резултат на което от министерството на образованието изпратиха проверка. Столичните експерти също обявиха, че отстраняването на Данев от работа е прибързано и необмислено. Директорката на елитното школо Соня Киркова обаче е категорична, че поведението на Христо Данев е неприемливо. Днес от 18.30 часа се очаква близо 700 души да се съберат на протест в негова подкрепа. Митингът ще се проведе пред гимназията.

Последвайте канала на

1059 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.11 | 18:12

1
Това ми напомня за Сократ, който бил осъден на смърт заради развращаване на младежта. Разбира се, скалъпено обвинение от завистници. Трябвало да изпие чаша с отровено вино. В навечерието на изпълнението на присъдата му неговите ученици начело с Платон подкупили стражите и му предложили да избяга. Сократ отазал, защото с бягството би значело признае, че е виновен. Хайде сега, 2500 години по-късно, ми кажете помни ли някой от вас имената на обвинителите му? Реторичен е въпросът. Кой ти помни мишките!

Добави коментар

Водещи новини