Откриха бебе на боклука

  • 11 март 2013 11:14

  • 1681
  • 0
Откриха бебе на боклука
©

Новородено бебе, опаковано в чувал, бе открито в кофа за смет в Лодленсар, южно от Брюксел.

Детето е било открито мъртво, а бързите действия на полицията са установили, че майката е 14-годишно момиче. Дотук е изяснено, че момичето забременяло от своя 17-годишен приятел, с когото имали връзка от година и половина. Противно на очакванията, че двамата млади родители са чужденци, изданията от групата "Сюд прес" днес разкриват, че те са местни жители - Кевин и Саманта.

Девойката пазила в тайна бременността си от семейството си до последния момент и не потърсила съдействие от родителите си.

Младежът разказва пред пресата, че не е бил в състояние да осигури пари за аборт на приятелката си, затова очаквал, че ще стане баща и ще отглежда бебето. Самият той разбрал за трагедията от медиите. Бебето е било родено живо, се уточнява в публикациите, предаде БТА.

Вестта за този случай предизвиква недоумение, не само заради фактите, но и защото Белгия е една от малкото държави в Европа, където е разработена системата "кутия за бебета". В Антверпен от 2000 г. е открита такава "кутия", в която майки могат да оставят своите рожби, ако преценят, че не могат да се грижат за тях. За 13 години в "кутията", която е поставена в сграда към социалните служби, са били оставени четири новородени, които по-късно са били осиновени. Най-много такива "кутии" са на разположение на жените в Германия (80) и в Чехия (40).

Последвайте канала на

1681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини