Във Варна поискаха спиране на сделките с общинско имущество

  • 08 март 2013 18:38

  • 542
  • 0
Във Варна поискаха спиране на сделките с общинско имущество
©

Спиране на сделките с общинска собственост е едно от основните искания на протестиращите варненци, които днес се срещнаха с част от общинските съветници в града.

Хората настояват и за проверка на законосъобразността на сделките и договорите по обществените поръчки. Друго искане е за гражданска квота във всички комисии в Съвета, освен това протестиращите настояват за пълна ревизия на общинските предприятия. Сред исканията е и намаляване на местните данъци и такси. На срещата стана ясно, че част от протестиращите са против пълното разпускане на Общинския съвет. По думите на един от присъстващите - Ивайло Василев, това ще блокира живота в града и работата по мащабните европейски проекти, от които Варна чака близо 250 милиона лева. Част от участниците в срещата обаче настояха някои от общинските съветници веднага да напуснат постовете си.

Не мина и без словесен сблъсък между различните групи от протестиращите. Размениха се взаимни обвинения. Председателят на Общинския съвет Николай Апостолов призова представителите на протестиращите да се обединят в исканията си. Той предложи създаване на съвместна комисия от граждани, общински съветници и представители на администрацията, наречена Комисия за граждански контрол. Временно изпълняващият длъжността кмет на Варна доц. Христо Бозов, който участва в срещата, заяви, че би подкрепил създаването на такава комисия.Той отбеляза, че в кметството са постъпили сведения, че има реална опасност от отлив на записвания на туристи заради ситуацията в града през последните седмици.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини