Организаторите на протестите на тайна среща в събота

  • 08 март 2013 06:44

  • 788
  • 3
Организаторите на протестите на тайна среща в събота
©

Лидери на протестите от страната си дават среща тази събота в Пловдив. Сбирката ще започне в 11 часа, но до последно от съображения за сигурност мястото ще се пази в тайна.

В Града под тепетата ще се съберат не само бунтарите, които преди седмица се видяха в Сливен. Поканени са и представители на паралелни протести и кръгли маси, които се проведоха в столицата и в страната.

"Преди началото на срещата всеки участник ще подпише декларация, че не е партийно обвързан", заяви за "Стандарт" едно от лицата на протестите в София Янко Петров. Хората, които членуват в партии, ще бъдат помолени да напуснат срещата. Идеята е протестиращите да представят общи искания на президента.

На нея ще се обсъди обстановката в момента. Ще се набележи и стратегия за действие, след като в сряда след среща на различни групи на протестиращите председателят на парламента Цецка Цачева даде ясно да се разбере, че промени в Изборния кодекс от сегашните депутати не могат да се очакват. Поправка на Изборния кодекс обаче е едно от основните искания за протестиращите. Те настояват за облекчени условия, при които граждански сдружения да издигат свои кандидати за депутати.

"Срещата в Пловдив е първа от поредицата регионални кръгли маси, на които да се чуят местните проблеми на хората и най-вече на малкия бизнес", обясни за "Стандарт" флейтистът Кристиян Коев. Той бе инициатор на две дискусии в столицата. Предстои да се направят подобни срещи в Бургас и Варна.

Последвайте канала на

Novini.bg
788 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.03.08 | 19:45

3
Абе момче, я ни кажи кой е председател на дружество за дружба с Русия или както се казва там? Я ни кажи знаеш ли кой е водач на младежкото крило на компартията. Ти през своя живот, какво полезно за Родината си направил? Я ни кажи ти защо се поставяш в услуга на чуждя държава. Я ни кажи как ти дойде идеята да предадеш Родината си и да работиш за чужденци. Я ни кажи какво ги правеха такива като теб приятелите на татко ти след 9 септември. Не заслужаваш ли същото и ти? Ти кого си мислиш, че баламосваш? Ние пълни изиоти ли сме според теб. С твойте 50 - 100 лумпени, вие каква част сте от българския народ, за когото се правите, че се грижите. Ти заваш ли си сметка какви поразии нанасяте на страната? Не ти ли е ясно, че хората го виждат и че на изборите любимото ти БСП го чака катастрофа, заради тъпи кресльовци-неудачници като теб. Иска ти се държавен Мерцедес, ама няма да стане. Няма място за нови аматьори в управлението на даржавата. Тая работа не става с крясъчи, а с учене и труд, по които ти и предвожданите от теб шайки не си падате. Лайнари. Можете само да рушите. Един пирон в живота си не сте забили.

2013.03.08 | 18:22

2
Ти си малоумен!!!

2013.03.08 | 09:28

1
maloumnicite se sabirat -i vse po malko maloumnici gi sledvat

Добави коментар

Водещи новини