Готвят най-мащабните протести за тази неделя

  • 07 март 2013 20:13

  • 7034
  • 46
Готвят най-мащабните протести за тази неделя
©

В неделя София ще се опита да събере най-много недоволни хора на улицата. Протестът ще започне от 11 ч и ще бъде или пред храма "Св. Александър Невски", или пред Народното събрание, съобщава Труд.

Зависи от разрешението, но няма да обикаляме улиците. Това обяви Методи Митев от групата, която води протестите срещу монополите. Днес Дончо Дудев, Ангел Славчев, Йоанна Иванова, както и всички координатори на протести от Софийска област ще се съберат на координационен съвет.

Идеята им е да се уточнят какви мерки ще вземат до 12 март, когато ще приключи работата на Народното събрание. "Малко размихме нещата с исканията за Велико народно събрание и за промени в конституцията, за което се изисква много време. Трябва отново да се фокусираме върху исканията, с които тръгнахме. А те са ниски цени на ток и парно и борба с монополите", поясни Митев.

До неделя ще се проведат координационни срещи и в Сливен и Пловдив. Дотогава ще са ясни всички мероприятия. Със сигурност ние не призоваваме хората да окупират парламента, допълни Митев.

Колегата му Янко Петров изрази опасения, че полицията най-вероятно може да им подхвърли и наркотици. Той визира изказване на вътрешния министър в оставка Цветан Цветанов, който обяви, че "в първите редици колегите ги познават като интересни - свързани с наркоразпространение. Не бих искал да конкретизирам. От 50 човека, които се възприемат като лидери, около 49% са познати на полицията".

Около 60 протестиращи се събраха вчера пред НС. Те отново излязоха с разнопосочни искания - пенсиите да се актуализират с 65%, веднага депутатите да приемат Закона за училищното и предучилищното образование

Последвайте канала на

Novini.bg
7034 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар
fdfs

2013.03.08 | 20:03

46
Лозунга на всички протести в България трябва да е един - ДОЛУ ТИМ

2013.03.08 | 20:03

45
Не се връзвайте на стари муцуни. Не ви очаква нищо ново. Да платим на ТИМ!
Бре

2013.03.08 | 07:53

22
И ко ще спечелите с тези минусчета атакисчета,вашия идол и място в парламента няма да има вече ,приемете го олигофрениииииииии,национал-тъпак явно добре те оправя боленчо а!
нео

2013.03.08 | 14:37

44
Мило гробарче,отвори устенца,сега извади пишката на Боко Тиквоко,поеми дълбоко въздух,сега затвори очички,представи си Искрето Фидосова гола ти под нея ,отпусна ли се, етоо ГРОБ печели ,мечтаи,мечтаи,мечтаи.
хаха

2013.03.08 | 14:36

43
Колко сте прости :) То се вижда,едните атакисти-БОЛЕНОВЦИ,другите РУСОФИЛИ КОМУНИСТИ ТРАКТОРИСТИ ГОРДИ АРХОНОВЦИ БИНЕВЦИ !!! Вие ли сте народа и гласа му бе :))) Нормалните хора излязоха да протестират с проблемите си и конкретни неща,докато не се появиха,РУСОФИЛЧЕТА-БСП,СИЛА-АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ,ГОРД-АРХОНТ БИНЕВ,ШАМАР,СТЪКИ-ЮЛИЯНА ДОНЧЕВАYES-ПРЪМОВА КУНЕВА,и др. МАЛОУМНИЦИ яхващи и използващи народа. ПАЛЯЧОВЦИ !!! Хората не са(сме) малоумни като вас и не желаят да са маши(за разлика от вас) на горе изброената измет и пасмина. Не желаят платени русофилчета,тракторчета,и архончета да говорят от тяхно име и да се представят за гласа на гражданите и народа !!! БОКЛУЦИ!!!

2013.03.08 | 14:36

42
Брей че наглост всички други боклуци само ГЕРБ светци я бягайте бе сектанти смотани доведохте народа до ръба на физическото оцеляване ма..цата ви долна!
това е щайга с гнил зарзават!

2013.03.08 | 13:14

41
Получава се едно викане без цел.Трябва да се появи нова партия,която да бие всички досегашни,за да има смисъл да се гласува на тези избори,какъв е смисъла от протести и да вкараме същите партии и депутати?Другото е да вкараме един президент,цар или какъвто там се реши и той да управлява,без партии.Да избираме пак от тези боклуци няма смисъл.Какво би се променило?

2013.03.08 | 12:34

40
Ако опорочавате протестите с атака само ще откажете хората да се борят. Аз ще отида на протеста, но не заради атака.
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.03.08 | 07:37

19
ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ ТА НАРОДА ДА СЕ ВДИГНЕ НА ПРОТЕСТ...ЧОВЕКА 8 ГОДИНИ ПОВТАРЯ ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА ,А СЕГА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГИ ПОВТАРЯ СЪЩИТЕ...ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ЗА АТАКА...ВОЛЕН ПРЕМИЕР--АТАКА ПОБЕДА

2013.03.08 | 12:34

39
ти си болен, моля те взимай лекарства или ми кажи, мога да те уредя при родите ли те ти на 4-ти километър ;)
RE: : Мотото от 49

2013.03.08 | 12:34

38
Народът иска кеш
Такааа ...

2013.03.08 | 12:33

37
Основното мото на протестите трябва да бъде: Икономическият смисъл на което да е НЕ разграбване на това което има с разни национализации и апроприации ... от когото не трябва (и с разни констуркции за Минимална Работна Заплата - да се чете 'База за рекет и изнудване'), а с осигуряване на по-изгодни позици в Глобалната Икономика, чрез: - ограмотяване и квалификация на населението на тема икономика и политика - осигуряване на кооперирани високотехнологични производства (... и без никакви руски и русофилски ядрени централи и други конструкции за източване на националния бюджет) - разнищване на цялата подривна дейност на национал-комунистическата пропаганда и нейната предателската роля спрямо надеждите и възможността на хората да се оправят някога - осигуряване на почасова заетост със светкавично заплащане (през банкомат) - въвеждане на минимални почасови ставки за труд, които да не са обвързани с каквото и да било - връщане на необлагаемия минимум (за 10 000 лева на год.) - обявяване на профсъюзите и МРЗ извън закона - наказателно преследване на комунистическото мислене - подвеждане под наказателна отговорност на национал-комунистическата пропаганда за икономическа и социална разруха .. като се започне от порталите към отвъдното по времето на Л.Ж., през ВИП-а на Аерогарата по времето на А.Л. ... и стигнем до хулиганското разграбване влоговете на хората по времето на великия макроикономист Ж.В., който изпрати в отвъдното не само влоговете на хората и банките, както и рафинерията Плама Плевен - с което ратифицира монопола на другата рафинерия за абсолютен 'естествен' монопол върху горивата.
ne znam ve4e

2013.03.08 | 12:32

36
Az sam prost chovek ot naroda, no tezi po ploshtadite ne izrazqvat moeto mnenie!!! Az dadoh svoq glas, kakto i mnogo drugi, no gi dadohme na izibori, a ne po ulicite!!! KAKVO PRAVI ULICHNATA DEMOKRACIQ??? ULICHNATA DEMOKRACIQ Q IZRAZQVAT GAMENI!!! TE TROSHAT, CHUPQT I KRESHTQT NEBIVALICI! neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :( tova ne e demokraciq, tova e anarhiq. Ako teq tapanari vliqqt na politikata ot utre az izlizam na protest sreshtu tqh!!!

Добави коментар

Водещи новини